Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff vom Kalkstein Spätburgunder 2016
Våra kunder tycker

Weingut Fritz Ekkehard Huffvom Kalkstein Spätburgunder 2016

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Som namnet antyder så växer vinrankorna som producerar druvorna till detta vin i jord som är rik på kalksten. I detta fall så gör de det i Niersteiner Paterberg som har idealiska förhållanden för odling av spätburgunder (även är känd som pinot noir) då det i mångt och mycket liknar de förhållanden s···

Styckvis

189 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 134 kr

Årgång

2016

Smaknotering

I doften möts man av karaktäristiskt fruktiga toner av blåbär, jordgubbar och skogshallon med med inslag av sötlakrits och mineral. Smaken är frisk och fruktig och bjuder på en generös palett av mörka och röda bär som balanseras upp av en mjuk fatkaraktär i eftersmaken.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du