Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2018

Vad tyckte du?

Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2018

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabba ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ung klassisk rieslingdoft med indslag av citrus, persika, blommor, rökig mineral och gröna äpplen. Smaken är torr, mycket fräsch och uppfriskande med en lång härlig eftersmak som också den innehåller citrus, persika och mineral. Nervig och fräsch avslutning. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91 p "Kanske bästa årgången hittills från Christine Huff."

"Det här blir fjärde årgången som vi provar från Christine Huff och Jeremy Bird Huff i Rheinhessen. Deras instegsriesling brukar behöva en 6 månader på flaska för att blomma ut men i varma årgången 2018 så är det full rieslingcharm direkt från från starten. Här möter vi frisk fräsch citrus, rökiga mineraltoner och mogna persikor. Smaken är torr och läskande och har ett fin djup i fruktaromerna. Det kan vara den bästa årgången hittills av det här vinet från Christine Huff."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare. 2018 var ett år med ett varmt och gynnsamt väder. Enda problemet var med lite torka - men eftersom det kom mycket regn under vintern kunde frukten skördas under ideala förhållanden. Slutresultatet är ett vin med vibrerande energisk syra och fin mogen frukt. Ett vin för fisk, skaldjur och lättare kötträtter eller vegetariska rätter. Också perfekt som aperitif.  

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du