Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Pettenthal Riesling Trocken 2019

Weingut Fritz Ekkehard Huff Pettenthal Riesling Trocken 2019

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Pettentahl är kanske Huffs finaste och mest eleganta vin och kommer från det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Här består jorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering ne ···

Styckvis

239:-

/flaskaOrd. pris 319:-
Låda (6 st)

239:-

/flaska, totalt 1 434:- Ord. pris 1 914:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Mycket armoatisk doft av ananas, papaya och persika som ackompanjeras av en flintig rökighet. Smaken bjuder på initialt på en pigg syra tillsammans med fruktiga toner av eexotiska frukter och citrus där det i eftersmaken träder fram läckra nuanser av krut, petrolium och mineral.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "Very elegant palate that builds to an impressive mineral crescendo at the finish."

A very classic dry riesling for this terroir with plenty of fresh pineapple and papaya, but also mediterranean-herb notes that beautifully complement the rich but very elegant palate that builds to an impressive mineral crescendo at the finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pettentahl är kanske Huffs finaste och mest eleganta vin och kommer från det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Här består jorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering ned mot och alldeles intill Rhein i en östlig riktining vilket ger förutsättningar för fantastiska viner med intnsiva och komplaxa aromer och frisk och fräsch mogen rieslingfrukt. Läget nära Rhein gör att druvorna kan drabbas av botrytis och därför skördar Christine den tidigare än t ex Rabenturm vilket i sin tur ger ett elegantare och mer långlivat vin. Årgång 2018 var en fin årgång vars enda egentliga problem var att växtsäsongen var väldigt torr. I Nierstein föll emellertid ovanligt mycket regn under vintern vilket gjorde att druvona/rankorna klarade sig ovanligt bra. Och vinerna har därför en underbar balans mellan energisk mineralitet och härliga fruktaromer. 

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du