Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Niersteiner Pettenthal Riesling 2018

Vad tyckte du?

Weingut Fritz Ekkehard Huff Niersteiner Pettenthal Riesling 2018

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml

Det här är Weingut Huffs kanske finaste (i alla fall den med mest lagringspotential) riesling från vjngården/läget Pettentahl - som är det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Har består gjorden förutom av skiffer och röd kalksten även a ···

Styckvis

329:-

/flaska
Låda (6 st)

329:-

/flaska, totalt 1 974:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Stor ung armoatisk doft av mogen citrus, flinta/rök och persikor - med lite reduktiva krutiga toner. Smaken är ung och kraftfull med och packad med mogen rieslingfrukt och inslag av citrus, persika, mineral, flintrök och lite honung. Lång mycket frisk och  komplex eftersmak. 

Drickes
2020-2040
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Weingut Huffs kanske finaste (i alla fall den med mest lagringspotential) riesling från vjngården/läget Pettentahl - som är det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Har består gjorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget har en brant och ypperligt fin exponering ned mot och alldeles intill Rhein vilket förstås ger förutsättningar för fantastiska viner med intnsiva och komplaxa aromer och frisk och fräsch mogen rieslingfrukt. Årgång 2018 var en fin årgång vars enda egentliga problem var att växtsäsongen var väldigt torr. I Nierstein föll emellertid ovanligt mycket regn under vintern vilket gjorde att druvona/rankorna klarade sig ovanligt bra. Och vinerna har därför en underbar balans mellan energisk mineralitet och härliga fruktaromer. 

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!