Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller-Catoir Haardt Riesling Trocken 2019

Weingut Müller-CatoirHaardt Riesling Trocken 2019

Ekologisk

Tyskland, Pfalz, 750 ml, 12,5%

Frågan är om det kan bli så mycket bättre än så här för ett "village-vin"? Druvorna skördas för hand och genomgår noggrann selektering. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur för att bevara all frukt och fräschör.

Styckvis

249 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 494 kr

Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften är stor med inslag av mogna gula frukter som aprikos och mogen persika. Smaken är torr med en stor mineralitet och med en druvtypisk syra. Långt, elegant avslut.

Drickes
2022-2034
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
Någon timme

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "Stunning concentration and finesse"

Still very youthful and a little closed, this is so deep and cool, almost dark, in spite of the fresh-pineapple and fresh-herb notes. Stunning concentration and finesse for a village wine. Very long finish that is simultaneously silky and mineral. From organically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Weingut Müller-Catoir är en av de mest respekterade vinproducenterna i Pfalz-regionen i Tyskland. Deras historia går tillbaka till 1774 då Johann Philipp Becker grundade vingården i den lilla byn Haardt i Pfalz. Sedan 1971 drivs vingården av Müller-familjen och har sedan dess utvecklats till att bli en av de främsta producenterna av högkvalitativt vin i Tyskland.

Vingården omfattar idag 19 hektar och alla vinrankor odlas enligt ekologiska och biodynamiska principer. Man använder också en naturlig jäsningsprocess för att producera sina viner. Deras filosofi är att viner ska spegla terroiren där de odlas och att de ska vara uttryck för det specifika året de produceras.

Deras mest kända viner är Rieslingar från Grand Cru-lägena i Haardt, bland annat 'Breumel in den Mauern' och 'Bürgergarten'. Dessa viner är kända för sin elegans, komplexitet och långlivade karaktär. Men Müller-Catoir producerar också andra druvsorter, som Chardonnay, Pinot Noir och Gewürztraminer.

Weingut Müller-Catoir har vunnit många priser för sina viner och är idag en av de mest eftertraktade vinproducenterna i Tyskland. Deras viner finns representerade på många av de bästa restaurangerna runt om i världen och har blivit en favorit bland vinälskare som uppskattar hög kvalitet och autentisk smak.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du