Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Van Volxem Saar Riesling 2015

Vad tyckte du?

Van Volxem Saar Riesling 2015

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12%

Ny i butiken och på winefinder från en av Mosels bästa vitvinsproducenter. Det enklaste vinet från Van Volxem är ett fint bevis på hur kompromisslös Roman Niewodnicanski gör alla sina viner. Vinrankor har en genomsnittlig ålder på över 30 år och odlas på branta terrasser i olika delar av Saar och av ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften är ung, frisk och lätt floral, citrus, lime, persika, vita blommor och en fint pepprig myntaton. Smaken är druvtypisk, ung och knastertorr med inslag av citrus, lime, persika, mineraler, blommor och en lång läcker eftersmak som hänger sig fast. 

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny i butiken och på winefinder från en av Mosels bästa vitvinsproducenter. Det enklaste vinet från Van Volxem är ett fint bevis på hur kompromisslös Roman Niewodnicanski gör alla sina viner. Vinrankor har en genomsnittlig ålder på över 30 år och odlas på branta terrasser i olika delar av Saar och avkastning per hektar hålls extremt lågt.

Producenten

Van Volxem ligger i Wiltingen i Mosel och är byggt på grunden av en gammal Romersk gård. Egendomen grundlades ursprungligen av Jesuiter munkar och jordmånen i vingårdarna är några av de mest imponerande skiffer jordar som finns i Saardalen. Idag ägs egendomen av Roman Niewodniczanski som driver den kompromisslöst och med öga för detaljer. Han bestämde sig tidig för att skapa ett vineri utöver det vanliga och för att expandera. Han använda till exempel taxeringskartor från 1800-talet för att lokalisera de bästa jordar och för att hitta gamla vingårdar som försvunnit.
Van Volxem har valt att gör viner som bevarar egenskaperna hos varje enskilt vingårdsläge. Man gör till största del torra viner som är mineralrika. Ca 98% av alla odlingar består av Riesling och medelåldern på vinstockarna är ca 40 år.

https://vanvolxem.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du