Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Bona Fide Pinot Noir 2014

Vad tyckte du?

Crystallum Wines Bona Fide Pinot Noir 2014

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 14%

Det här är en Single Vinyard pinot noir från Crystallum. Bona Fide är latin och betyder ungeför "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är i.

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor, inbjudande doft av parfymerad sötmogen frukt med fin elegans och lite mystiska blommiga inslag. Smaken är medelfyllig med rena frukter av mogna jordgubbar, körsbär, hallon och svarta vinbär som bärs upp av en mycket fin syra och komplexitet. Här finns en lång balanserad eftersmak med kryddor, trä och mineral. .

Drickes
2015-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93 p " Komplex och mångfacetterad"

"Ännu en fin 2014 från bröderna Finolayson. Denna vingårdspinot, Bona FIde, är lite mer nötig och oxiderad i doften - med mer gammalt trä och en lite parfymerad myskdoft. Det är en djupare och mer mystisk doft vi möter helt enkelt. Smaken är medelfyllig, rund, mjuk och parfymerad med röda bär (hallon och jordgubbar), trä, kryddor och mineral. Här finns ett stråk av järn som går igenom i den intensiva och långa eftersmaken. Komplex och mångfacetterad."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar perfekt till enkel och rustik mat, görna kötträtter eller grytor.

Vinet

Det här är en Single Vinyard pinot noir från Crystallum. Bona Fide är latin och betyder ungeför "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är i.

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com

Karta