Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Allesverloren Estate Tinta Barocca 2010

Allesverloren Estate Tinta Barocca 2010

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 14%

Vinet görs till 100% på tinta barocca, en druva som kanske är vanligast i portvinstillverkning. På senare år har den dock blivit mer och mer populär i Sydafrika där den rönt stora framgångar i produktion av vanliga bordsviner. LAGRINGSHORISONT 2012-2015. Vinet kan drickas redan nu men vinner på e ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Tinta Barroca

Smaknotering

Allesverloren! Allt är förlorat! Tasting note Doften är varm och fruktig med inslag av mörka bär, vanilj, plommon, choklad och lakrits. Smaken är mustig med mjuka tanniner och balanserad, lång eftersmak.

Drickes
2012-2015
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Tasteline

Fortfarande lika gott med generös fruktkoncentration i sötmogen tappning. Allesverloren är gjort av den portvinstypiska druvan tinta barocca som här ger ett insmickrande läckert vin med inslag av intensiv frukt. Även körvel, fudge och rostade fat finns i den breda smaken med lena tanniner. Vineriet är beläget i distriktet Swartland, ett mycket torrt och hett område där konstbevattning numera är tillåtet. Och behövligt. Egendomen ägs av familjen Malan och drivs idag av femte generationen genom Danie. Man använder sig bland annat av portvinsdruvan tinta barocca, som i det här vinet, vilket man gjort i över tjugo år. Man eftersträvar viner med kraft, intensitet och lagringspotential. Alla druvor som används växer på egen mark, vilket helt klart ger god kvalitetskontroll. (27 mars 2012)

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk, kyckling eller lamm eller till milda rätter av nötkött och vilt. För inspiration klicka på recepten nedan. 

Vinet

Vinet

Vinet görs till 100% på tinta barocca, en druva som kanske är vanligast i portvinstillverkning. På senare år har den dock blivit mer och mer populär i Sydafrika där den rönt stora framgångar i produktion av vanliga bordsviner.

LAGRINGSHORISONT 2012-2015. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Allesverloren är den äldsta vingården i distriktet Swartland i Sydafrika. Gården byggdes upp mellan 1696 och 1704 då den dåvarande guvenören i Cape-provinsen skänkte egendomen till änkan Cloete. Samma år brann dessvärre allt ner och när man efter en resa återvände till gården var man chockad och skrek – Allesverloren!! Vilket betyder: Allt är förlorat!! 1806 skördades de första druvorna och sedan 1872 har Allesverloren varit i familjen Malans ägo. Idag är Danie Malan vinmakare och man går från klarhet till klarhet varje år. Idag förfogar man över 227 hektar uppodlad mark och vinerna har ett mycket gott anseende.

Producenten

  Allesverloren är den äldsta vingården i distriktet Swartland i Sydafrika. Gården byggdes upp mellan 1696 och 1704 då den dåvarande guvenören i Cape-provinsen skänkte egendomen till änkan Cloete. Samma år brann dessvärre allt ner och när man efter en resa återvände till gården var man chockad och skrek – Allesverloren!! Vilket betyder: Allt är förlorat!! 1806 skördades de första druvorna och sedan 1872 har Allesverloren var i familen Malan´s ägo. Idag är Danie Malan vinmakare och man går från klarhet till klarhet varje år. Idag förfogar man över 227 hektar uppodlad mark och vinerna har ett mycket gott anseende.  

Karta