Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc 2019

Delaire GraffSwartland Reserve Chenin Blanc 2019

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 14%

Druvorna till estate reserve växer på bushwines med en snittålder på 30-40 år i vingårdar i Swartland. Druvorna pressas hela och får efter det jäsa på fat i 14 dagar helt utan svavel. Det färdiga vinet mognar sedan i 10 månader, 60% i 400 liters fat och 40% på 2500 foudres. Ingen batonage eller ma···

Styckvis

179 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 074 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Tropisk doft med toner av stenfrukt, citrus och tropisk frukt  blandat med subtila toner av rostade fat, hounung och hasselnötter. Smaken är torr och kraftfull med en lång, elegant eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Delaire betyder ‘from the sky’ och namnet är tänkt att förmedla den fantastiska panoramautsikten över egendomen i Stellebosch Sydafrika. Delaire Graff som ligger vid foten av Helshoogte Mountain Pass är känd för sina höghöjdsvingårdar, utmärkta jordar och den kyliga havsbrisen. Bakom denna relativt nya vinproducent, egendomen köptes i 2003, står Graff familjen som sedan 1960 driver Graff Diamonds. Delaire Graff Estate ligger i sluttningarna av Botmaskop-bergstoppen. Cirka 20 hektar vingårdar är planterade med röda Bordeaux- och Chardonnay druvor.


Delaires ambition är att göra röda viner med stora struktur, mjuka tanniner och elegans, och vita viner med fräschör. Långa, svala vintrar och en långsam mognadssäsong ger vinmakaren Morné Vrey möjlighet att uppfylla målet. Det helt nya, toppmoderna vineriet som är baserad helt på gravitation togs i drift inför 2008 årgången och är en av orsakerna till den imponerande kvalitetshöjningen. Delaire Graff rankas som first growth av Tim Atkin i den senaste versionen av "Tim’s  2019 Cape Classification". 

https://www.delaire.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du