Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ken Forrester Wines The FMC Moelleux  2017

Ken Forrester WinesThe FMC Moelleux 2017

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 12%

Det här vinet är, precis som namnet indikerar, gjort från ett enda fat och var det som Ken Forrester ansågs var allra bäst när han provade igenom faten för att göra sin FMC. Allokeringen är naturligtvis minimal. Druvorna kommer från markkrypande bush vines. Skördeuttaget är på blygsamma 3 ton per he ···

Styckvis

499 kr

/flaskaOrd. pris 619 kr
Låda (6 st)

2 994 kr

Ord. pris 3 714 kr
Årgång

2017

Smaknotering

Doften är härligt solmogen med klassiska toner av stenfrukt, lätt tropisk, vax, vanilj, hounung, nötter. Smaken är fyllig och rik med en anmärkningsvärd finess med toner av solmogen stenfrukt, vanilj, honung i en lång avslutning.

Drickes
2014-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här vinet är, precis som namnet indikerar, gjort från ett enda fat och var det som Ken Forrester ansågs var allra bäst när han provade igenom faten för att göra sin FMC. Allokeringen är naturligtvis minimal. Druvorna kommer från markkrypande bush vines. Skördeuttaget är på blygsamma 3 ton per hektar och frukten är mycket koncentrerad. Efter lätt pressning får den klara musten vildjäsa på 400-liters fat av ny fransk ek. Vinet lagras sedan på desamma i 14 månader på jästfällningen.

Producenten

Beläget vid sluttningarna av Helderberg Mountain, i hjärtat av Sydafrikas mest kända vindistrikt Stellenbosch, ligger vingårdarna som kallas ’Home of Chenin Blanc’. Under årens lopp har sortimentet av högkvalitativa viner har fått massiv nationell och internationell uppmärksamhet med bokstavligen hundratals utmärkelser och lovord. Vinerna finns listade på många ansedda restauranger och exporteras över hela världen. Ken Forresters filosofi har alltid varit att skapa ett utbud av handgjorda, individuellt tillverkade viner som lämpligt komplement till ett brett utbud av matstilar och utmärkt värde.
http://www.kenforresterwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du