Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Haskell II 2018

Haskell VineyardsHaskell II 2018

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,11%

De handplockade druvorna (60% cabernet sauvignon och 40% shiraz) avstjälkas innan de två druvsorterna separat pressas för att sedan får jäsa och skalmacerera (15 dagar) i öppna jäskar. Under jäsningsprocesses så överpumpas musten med nedtryckning av skalkappan fyra gånger per dag under första halvan ···

Styckvis

279 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 674 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Generös doft med toner av björnbär och röda skogsbär med en kryddig nyans av tobak och fat. Smaken bjuder på en djärv fruktighet som helt är i linje med det som levererades till näsan. Detta kombineras med ett överflöd av tanninstruktur och en stor fräschör som när det går över till eftersmaken avslöjar fina nyanser av mörk choklad och ceder.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14,11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3,3 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De handplockade druvorna (60% cabernet sauvignon och 40% shiraz) avstjälkas innan de två druvsorterna separat pressas för att sedan får jäsa och skalmacerera (15 dagar) i öppna jäskar. Under jäsningsprocesses så överpumpas musten med nedtryckning av skalkappan fyra gånger per dag under första halvan av jäsningsperioden följt av endast två gånger under resterande tid.

 

Efter jäsningen så lagras de två vinerna på fat (35% nya) på 225 respektive 300 liter under 12 månader då de blandas för att seda spendera ytterligare tio månader i ekfaten.

 

Innan buteljeringen (februari 2019) av de 3 300 flaskorna genomfördes endast en grovfiltrering för att bibehålla vinets fruktighet och fräschör.

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du