Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Cuvée Cinema Pinot Noir 2022
Våra kunder tycker

Crystallum WinesCuvée Cinema Pinot Noir 2022

Sydafrika, Hemel-en-Aarde, 750 ml, 13,5%

Det här är en single-vineyard pinot noir från Hemel-en-Aarde och den som brukar vara tätast och djupast i färgen av Peter-Allan Finlaysons pinot-viner. Druvorna är planterade med hög densitet (det vill säga många plantor per hektar) i vingården med samma namn som vinet och får en nyanserad dos av ek···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2022

Smaknotering

Stor komplex doft av röda bär, järn/mineral, skog och lite ek. Smaken är medelfyllig, frisk och mycket elegant och läckert stram samtidigt som den bjuder på koncentrerad röd frukt och pigga tanniner. Det flirtiga året märks i både doft och smak och eftersmaken är lång och välbalanserd. 

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

Tim Atkin
96p 96 p "so delicious that you want to drink the whole bottle on your own"

Cuvée Cinéma is a sublime expression of Hemel-en-Aarde Ridge grapes, a wine that is so delicious that you want to drink the whole bottle on your own. Using 60% whole bunches in the mix, it has tobacco pouch and clove aromas, scented, toasty 20% new wood, fleshy tannins and juicy bramble and wild strawberry fruit. 2024-30

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du