Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Vad tyckte du?

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Ekologisk

Sverige, Sverige, 750 ml, 14,5%

Tegnér & Son Wilckens Fat är gjord till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första kompanjon. Wilcken var med och startade verksamheten på 1880-talet och fick en glöggblandning uppkallad efter sig, som i år återskapas i en smakrik och kryddig starkvinsglögg gjord på fylligt, ekologiskt rödvin ···

Styckvis

49:-

/flaskaOrd. pris 104:-
Låda (12 st)

49:-

/flaska, totalt 588:- Ord. pris 1 248:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doft och smak av rustikt, ekologiskt rödvin med toner av svarta moreller och klassiska julkryddor. Mycket välbalanserad sötma, kryddighet och fyllighet.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Alltomvin
FYND! "Bra, uppstramad smak i mindre söt finsmakarstil."

Riktigt god, klassisk glöggdoft med allt på plats. Bra, uppstramad smak i mindre söt finsmakarstil.

Mitt Kök
5/5 Trea i Mitt Köks stora glöggtest 2017

Röd, ekologisk starkvinsglögg i rejäl, ganska kraftfull stil och med en lätt sträv ton. Russin, kanel, kardemumma och pomerans i lagom doser.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tegnér & Son Wilckens Fat är gjord till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första kompanjon. Wilcken var med och startade verksamheten på 1880-talet och fick en glöggblandning uppkallad efter sig, som i år återskapas i en smakrik och kryddig starkvinsglögg gjord på fylligt, ekologiskt rödvin från Italien. Serveras uppvärmd eller rumstempererad. Med sin fylliga klassiska smak passar glöggen från Tegnér & Son utmärkt till julens många godsaker, såsom russin, skållade mandlar, fikon, pepparkakor, saffransbullar och mörk choklad av fin kvalitet.

Producenten

2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning. Under namnet Tegnér & Son vill de erbjuda kvalitetsprodukter med en djup förankring i den svenska dryckeshistorien.