Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Vad tyckte du?

Tegnér & Son Wilckens Fat Starkvinsglögg

Ekologisk

Sverige, Sverige, 750 ml, 14,5%

Tegnér & Son Wilckens Fat är gjord till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första kompanjon. Wilcken var med och startade verksamheten på 1880-talet och fick en glöggblandning uppkallad efter sig, som i år återskapas i en smakrik och kryddig starkvinsglögg gjord på fylligt, ekologiskt rödvin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doft och smak av rustikt, ekologiskt rödvin med toner av svarta moreller och klassiska julkryddor. Mycket välbalanserad sötma, kryddighet och fyllighet.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Alltomvin
FYND! "Bra, uppstramad smak i mindre söt finsmakarstil."

Riktigt god, klassisk glöggdoft med allt på plats. Bra, uppstramad smak i mindre söt finsmakarstil.

Mitt Kök
5/5 Trea i Mitt Köks stora glöggtest 2017

Röd, ekologisk starkvinsglögg i rejäl, ganska kraftfull stil och med en lätt sträv ton. Russin, kanel, kardemumma och pomerans i lagom doser.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tegnér & Son Wilckens Fat är gjord till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första kompanjon. Wilcken var med och startade verksamheten på 1880-talet och fick en glöggblandning uppkallad efter sig, som i år återskapas i en smakrik och kryddig starkvinsglögg gjord på fylligt, ekologiskt rödvin från Italien. Serveras uppvärmd eller rumstempererad. Med sin fylliga klassiska smak passar glöggen från Tegnér & Son utmärkt till julens många godsaker, såsom russin, skållade mandlar, fikon, pepparkakor, saffransbullar och mörk choklad av fin kvalitet.

Producenten

2011 inleddes samarbetet under prestigemärket Tegnér & Son mellan vinhandlare Christer Tegnér och söner samt Galatea. Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj med en obruten verksamhet ända sedan år 1880. Tillsammans med Galatea fortsätter kontinuiteten i form av nya vin- och spritskapelser med inriktning på svensk tradition i modern tappning. Under namnet Tegnér & Son vill de erbjuda kvalitetsprodukter med en djup förankring i den svenska dryckeshistorien. 


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du