Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Altavins Viticultors Ilercavonia White 2019
Våra kunder tycker

Altavins ViticultorsIlercavonia White 2019

Spanien, Terra Alta, 750 ml, 13,5%

Altavins Viticultors är en liten vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktighet med druvorna så att de kan fånga alla egenskaper och med minimalt ing ···

Styckvis

139 kr

/flaskaOrd. pris 159 kr
Låda (6 st)

834 kr

Ord. pris 954 kr
Årgång

2019

Smaknotering

Gyllengul nyans och grönaktiga toner. Doften härligt fräsch och komplexa med solmogna toner av ananas, mango, äpple, aprikos och citron med underliggande toner av krossad sten och vax. Smaken är härligt mogen, fräsch och kulminerar i ett potpurri av blommiga och friska myntaaromer.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "Its medium-bodied with pretty fruit and a delicious finish"

The dried-apple and lemon character is really pretty with crushed stone and some candle-wax undertones. It’s medium-bodied with pretty fruit and a delicious finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Altavins Viticultors är en liten vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktighet med druvorna så att de kan fånga alla egenskaper och med minimalt ingripande låta druvorna och vinet tala för sig själv.

Producenten

Altavins Viticultors är en vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Vingårdarna är typsika för regionen och ligger på kalkrika väldränerae sluttningar och platåer på mellan 350 och 500 meters höjda över havet. Klimatet är typiskt medelhavsklimat med många soltimmar och lite nederbörd. Druvorna består framförallt av garnatxa negres (grenache noir), garnatxa blanca och carinyenes (carignan) med en medelålder på mellan 40 och 60 år. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. All skörd sker manuellt och man jobbar yttersta försiktigt med druvorna och med minimalt ingripande låta druvorna och vinet tala för sig själv. 

https://www.altavins.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du