Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Belondrade y Lurton Blanco 2022

Belondrade y LurtonBlanco 2022

Spanien, Rueda, 750 ml, 13%

Ett av Spaniens mest ansedda vita viner tillbaka i ny årgång! I Rueda skördas 90 procent av druvorna med maskin, men hos Belondrade y Lurton sker det för hand. Verdejodruvorna får jäsa på fransk och amerikansk ek (från Missouri). Vinet får sedan ligga på jästfällningen i sammanlagt 11 månader. Vinma···

Styckvis

549 kr

/flaska
Låda (12 st)

6 588 kr

Årgång

2022

Druvor

Verdejo

Smaknotering

Ett mycket elegant och välgjort vin där alla komponenter är i balans - från fruktkoncentration till fatintegration. Vinet har en mjuk och krämig textur och en mycket fin syra. Eftersmaken har en trevlig bitterhet i sig som ger vinet edge och personlighet. Ett måste för den vinintresserade som ännu inte provat!

Drickes
2024-2032
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC
Lufta vinet
Gärna några timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Didier Belondrade är en fransman som förälskade sig i Spanien. Han gifte sig med en kvinna från det stora vinimperiet Lurton i Bordeaux och 1994 etablerade sig på Quinta San Diego. Namnet är efter sonen Diego. De håller till i kommunen La Seca i spanska Rueda i distriktet Castilla y León ca. 20 mil norr om Madrid. I denna DO är i princip nästan bara oekat friskt vitt vin av druvan Verdejo tillåtet, men på senare år finns en handfull producenter som börjat med en jäsning av musten på ekfat och flera prestigeviner har blivit allt mer uppmärksammade. 
http://www.belondradeylurton.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du