Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Tarón Crianza 2017
Våra kunder tycker

Bodegas TarónTarón Crianza 2017

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter f ···

Styckvis

149 kr

/flaska
Låda (12 st)

1 788 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Fruktig doft med viss mognad av skogsbär och röda körsbär med nyanser av fat. Smaken är fyllig med stora toner av mörka och röd frukt som har en fin mognad och en aromatisk balans med de välstrukturerade tanniner som ger en rund, lång och behagligt kvardröjande eftersmak.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "Textured and serious, with a long, grippy finish."

Dark cherries, strawberries, dried flowers, mussels and baking spices on the nose. Nicely chewy with medium to full body and very bright, delicious acidity. Textured and serious, with a long, grippy finish. Tempranillo and mazuelo. Vegan. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter får musten jäsa vid en temperatur på högst 26-28°C. Totalt ligger vinet i karet i 14-15 dagar. Efter att den malolaktiska jäsningen är avslutad, hälls vinet av och lämnas i ståltank utan annan behandling i 1-2 månader innan det tappas på fat av amerikanska ek med en medelålder på ett år där det sedan får ligga i 12 månader.

Producenten

Bodegas Tarón är en välrenommerad vinproducent belägen i Rioja i Spanien. Denna vingård är känd för sin höga kvalitet på vin och för att vara en av de mest innovativa producenterna i området.

Företaget grundades 1911 och har sedan dess investerat i modern teknologi för att producera kvalitetsviner. De har också tagit till vara på traditionella produktionsmetoder som används i området för att skapa en unik smakprofil.

Bodegas Tarón producerar en rad olika viner, från unga och friska vita viner till mörka och robusta röda viner. Deras mest populära vin är Tarón Crianza, som lagras i 12 månader på fat för att ge den en mjuk och fyllig smak. Deras andra kända viner inkluderar Tarón Reserva och Gran Reserva, som är kända för sin komplexa smakprofil och långa lagringstid.

En annan faktor som gör Bodegas Tarón unik är deras hållbara produktionsmetoder. De har investerat i solenergi och använder också regnvatten för att bevattna sina vinrankor, vilket minskar deras miljöpåverkan och hjälper till att bevara den naturliga omgivningen.

Bodegas Tarón är också involverade i samhällsprojekt och stöder lokala initiativ. De erbjuder också vinprovningar och rundturer i sin vingård för att ge besökare en djupare förståelse för vinproduktionen och deras unika arv.

Sammanfattningsvis är Bodegas Tarón en av de mest respekterade vinproducenterna i Rioja-området. Deras höga kvalitet på vin, innovativa produktionsmetoder och engagemang för hållbarhet har gjort dem till en favorit bland både lokala och internationella vinälskare.

https://bodegastaron.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du