Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Tarón Crianza 2017
Våra kunder tycker

Bodegas TarónTarón Crianza 2017

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter f ···

Styckvis

139 kr

/flaska
Låda (12 st)

1 668 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Fruktig doft med viss mognad av skogsbär och röda körsbär med nyanser av fat. Smaken är fyllig med stora toner av mörka och röd frukt som har en fin mognad och en aromatisk balans med de välstrukturerade tanniner som ger en rund, lång och behagligt kvardröjande eftersmak.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "Textured and serious, with a long, grippy finish."

Dark cherries, strawberries, dried flowers, mussels and baking spices on the nose. Nicely chewy with medium to full body and very bright, delicious acidity. Textured and serious, with a long, grippy finish. Tempranillo and mazuelo. Vegan. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter får musten jäsa vid en temperatur på högst 26-28°C. Totalt ligger vinet i karet i 14-15 dagar. Efter att den malolaktiska jäsningen är avslutad, hälls vinet av och lämnas i ståltank utan annan behandling i 1-2 månader innan det tappas på fat av amerikanska ek med en medelålder på ett år där det sedan får ligga i 12 månader.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du