Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Tarón Blanco 2021
Våra kunder tycker

Bodegas TarónTarón Blanco 2021

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

Druvorna (80% Viura och 20% Tempranillo Blanco) kommer uteslutande från egendomsägda vingårdar belägna i fyra städer i Rioja Alta (Cuzcurrita de Río Tirón, Tirgo, Villaseca och Sajazarra), med en genomsnittlig vinstocksålder på 40 år.   Druvorna (varje druvsort vinifieras separat) plockas vid gryn···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv doft med fruktiga toner av övervägande vit frukt, gröna äpplen och stenfrukt med ett floralt inslag av vita blommor.  Smaken är även den generös där fruktigheten i sin fyllighet lyfts fram an en pigg syra som tillsammans efterlämnar en läcker och lång eftersmak.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
9-11ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p 90 p "medium-to full-bodied palate with lovely purity and fine grip"

A pure nose with white almond, apple pith, grapefruit and chalk, followed by a textured, medium-to full-bodied palate with lovely purity and fine grip. Some grapefruit rind in the finish. Viura and tempranillo blanco. Vegan. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bodegas Tarón är en välrenommerad vinproducent belägen i Rioja i Spanien. Denna vingård är känd för sin höga kvalitet på vin och för att vara en av de mest innovativa producenterna i området.

Företaget grundades 1911 och har sedan dess investerat i modern teknologi för att producera kvalitetsviner. De har också tagit till vara på traditionella produktionsmetoder som används i området för att skapa en unik smakprofil.

Bodegas Tarón producerar en rad olika viner, från unga och friska vita viner till mörka och robusta röda viner. Deras mest populära vin är Tarón Crianza, som lagras i 12 månader på fat för att ge den en mjuk och fyllig smak. Deras andra kända viner inkluderar Tarón Reserva och Gran Reserva, som är kända för sin komplexa smakprofil och långa lagringstid.

En annan faktor som gör Bodegas Tarón unik är deras hållbara produktionsmetoder. De har investerat i solenergi och använder också regnvatten för att bevattna sina vinrankor, vilket minskar deras miljöpåverkan och hjälper till att bevara den naturliga omgivningen.

Bodegas Tarón är också involverade i samhällsprojekt och stöder lokala initiativ. De erbjuder också vinprovningar och rundturer i sin vingård för att ge besökare en djupare förståelse för vinproduktionen och deras unika arv.

Sammanfattningsvis är Bodegas Tarón en av de mest respekterade vinproducenterna i Rioja-området. Deras höga kvalitet på vin, innovativa produktionsmetoder och engagemang för hållbarhet har gjort dem till en favorit bland både lokala och internationella vinälskare.

https://bodegastaron.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du