Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
RODA Rioja Reserva 2012

Vad tyckte du?

RODA Rioja Reserva 2012

Spanien, Rioja, 750 ml, 14,5%

Storslagna årgång 2012 från Rioja-ikonen Roda. Roda Reserva är egendomens andravin, men istället för att vara ett vin av lägre kvalitet är det ett vin i en annan stil än förstavinet. Roda reserva görs i en charmig, lite tillgängligare stil med tydlig frukt från vinrankor med en medelålder på över 30 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Tempranillo, Graciano, Garnacha

Smaknotering

Rioja i den moderna skolan - kraftfull, mörkfruktig och tillgänglig. Smaken är fyllig med aromer av mörk frukt, svarta vinbär, choklad, lakrits och nyrostade kaffebönor. Lång fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2038
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Rich and complex, but also very lively for its age."

"Very fresh, deep black fruit and licorice character. Rich and complex, but also very lively for its age. The refined tannins are beautifully integrated and drive the long, complex finish. Delicious now."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Lam, kraftigt oksekød, fugle- og dyrevildt.

Vinet

Storslagna årgång 2012 från Rioja-ikonen Roda. Roda Reserva är egendomens andravin, men istället för att vara ett vin av lägre kvalitet är det ett vin i en annan stil än förstavinet. Roda reserva görs i en charmig, lite tillgängligare stil med tydlig frukt från vinrankor med en medelålder på över 30 år. Tempranillodruvan får sällskap av lite garnacha och graciano för att tillföra extra intensitet och vinet lagras i 24 månader på ekfat. 

Producenten

Bodegas Roda är uppkallad efter dess grundare, Rotllant- Daurella. Företaget grundades 1987 och väckte stor uppmärksamhet från första dagen. Hellre än att konkurrera på samma parametrar som Riojas andra viner har Bodegas Roda skapat en helt ny elegant, intensiv och komplex stil. Bodegas Roda odlar sina druvor på cirka 500 meters höjd, i tre noga utvalda områden. Vinrankorna planteras mycket nära, vilket innebär att varje vinstock gör en mycket låg avkastning av högsta kvalitet. Bodegas Roda var den första vingård i Rioja som installerade tabeller för sina druvor som sorteras för hand och kontrolleras med järnhand. Roda producerar fyra viner i Rioja; Sela, Roda, Roda I och Cirsion och ett vin i Spaniens andra stora och berömda område: Ribera del Duero heter Corrimbo

 

http://www.roda.es