Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Pantocrator 2011
Våra kunder tycker

Bodegas TarónPantocrator 2011

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Pantocrátor produceras endast de bästa årgångarna. Man väljer sina bästa tempranillodruvor med en snittålder på drygt 50 år. Vinet lagras i 24 månader på amerikans ek. Sedan lagras vinet på flaska i minst 6 år innan det släpps på marknaden. Mogen Rioja av högsta klass!

Styckvis

395 kr

/flaskaOrd. pris 495 kr
Låda (6 st)

2 370 kr

Ord. pris 2 970 kr
Årgång

2011

Smaknotering

Riktigt klassiska Riojatoner med mogna röda och mörka bär, vanilj och balanserade fat. Väldigt komplex smak med fina primärfrukter i behåll. Lång komplex eftersmak med otroligt välintegrerade, nästan lite krämiga tanniner. Perftekt till höstens grytor och långkok!

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p 94 p "Full-bodied, ripe and really complex...A beautiful, well-aged Rioja."

Holding really well with its dark cherries, blackberries, mussels, tar, vanilla and oyster-sauce savoriness. Full-bodied, ripe and really complex with fine, creamy tannins. Structured, extremely long and savory with lots of finely ground cocoa powder and dried meat in the finish. A beautiful, well-aged Rioja. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bodegas Tarón är en välrenommerad vinproducent belägen i Rioja i Spanien. Denna vingård är känd för sin höga kvalitet på vin och för att vara en av de mest innovativa producenterna i området.

Företaget grundades 1911 och har sedan dess investerat i modern teknologi för att producera kvalitetsviner. De har också tagit till vara på traditionella produktionsmetoder som används i området för att skapa en unik smakprofil.

Bodegas Tarón producerar en rad olika viner, från unga och friska vita viner till mörka och robusta röda viner. Deras mest populära vin är Tarón Crianza, som lagras i 12 månader på fat för att ge den en mjuk och fyllig smak. Deras andra kända viner inkluderar Tarón Reserva och Gran Reserva, som är kända för sin komplexa smakprofil och långa lagringstid.

En annan faktor som gör Bodegas Tarón unik är deras hållbara produktionsmetoder. De har investerat i solenergi och använder också regnvatten för att bevattna sina vinrankor, vilket minskar deras miljöpåverkan och hjälper till att bevara den naturliga omgivningen.

Bodegas Tarón är också involverade i samhällsprojekt och stöder lokala initiativ. De erbjuder också vinprovningar och rundturer i sin vingård för att ge besökare en djupare förståelse för vinproduktionen och deras unika arv.

Sammanfattningsvis är Bodegas Tarón en av de mest respekterade vinproducenterna i Rioja-området. Deras höga kvalitet på vin, innovativa produktionsmetoder och engagemang för hållbarhet har gjort dem till en favorit bland både lokala och internationella vinälskare.

https://bodegastaron.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du