Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dominio de Pingus Flor de Pingus 2009

Dominio de PingusFlor de Pingus 2009

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 15%

Druvor Tinto Fino (Tempranillo) 100% Drick 2013- 2045 Vi rekommenderar att lufta vinet på karaff om det ska konsumeras inom de närmsta åren Man talar om fyra hörnstenar som gör Pingus så eftertraktad: 10 hektar med riktigt gamla stockar, 60 till 80 år gamla med Tinto del Pais mao Tempranillo. De···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2009

Smaknotering

Beställningar av detta vin levereras från Winefinder v 41. 2014. Ett riktigt kraftpaket som samtidigt levererar en stor portion elegans. Lager på lager av mörk och tät frukt i en kryddig stil. 

Drickes
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate

The 2009 Flor de Pingus (3000 cases) will ultimately spend 14 months in a mix of new and used French oak. It is opaque purple in color with a primary perfume of pain grille, mineral, spice box, incense, and blackberry. Locked and loaded with remarkable concentration and depth, this mouth-coating lengthy offering manages to incorporate some elegance into its powerful physique. It will drink well for 30-40 years. Dominio de Pingus is where Peter Sisseck, Danish ex-pat, works his magic. Having visited the cellars in May 2010 where I first tasted these wines and again in February 2011 with the importer, there is no doubting that these (along with the 2004s) are the greatest wines of Sisseck’s career. Pingus is pricy (but no more expensive than a Bordeaux First Growth) while Flor de Pingus (as they say in boxing) is pound for pound one of the great values in winedom. These 2009s (all 100% Tempranillo) are barrel samples but since they will go into bottle without manipulation the consumer can have complete confidence in what is being purchased. (Provad av Jay S Miller)

Tanzer International WineCellar
93p

Smoky, mineral-laced boysenberry and blueberry on the nose, with suave oak spice and violet qualities coming up with air. Rich, fleshy and sweet, offering sappy black and blue fruit flavors and a sexy array of floral and spice accents For a rich wine this shows impressive finesse. The long, spice-accented finish features harmonious tannins and leaves sweet vanilla and cola notes behind.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Producenten

Peter Sisseck startade utvecklingen av Dominio de Pingus redan 1990, då han var ansvarig för Hacienda Monasterio. Bland förebilderna nämns: Angélus, Le Pin och Valandraud i Bordeaux, Domänerna Leroy och Laurent i Bourgogne. Inga dåliga förebilder! Peter Sisseck är av den åsikten att ’vinet görs i vingården’. Man talar om fyra hörnstenar som gör Pingus så eftertraktad: 10 hektar med riktigt gamla stockar, 60 till 80 år gamla med Tinto del Pais mao Tempranillo. Dessa vingårdar ligger i La Horra, Sotillio, Pesquera och Valbueña. Green-harvest, som endast ger 3-4 klasar per ranka. ’Det är viktigt att få balans mellan uttaget och naturens nycker’. Supermogen frukt, 115 dagar mellan blommning och skörd. Avstjälkningen gör druva för druva! Uttaget ligger på 20hl per hektar vilket ger 1 kg frukt per ranka! Druvorna trampas i små tankar, 200% procent helt ny, fransk ek i barriquerna, jästkontakt under jäsning och lagring, absolut ingen klarning eller filtrering.

http://www.dominiopingus.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du