Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Aalto Aalto 2018

Vad tyckte du?

Bodegas Aalto Aalto 2018

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 14,5%

Buteljerat i juni 2020 och nu äntligen i Winefinders butik: Till firmans prestigevin Aalto används 100 procent tempranillodruvor (tinta fino) från nio olika lägen i Ribera del Duero. Vinstockarna har en ålder på mellan 40 och 100 år, vilket ger en mycket koncentrerad och högklassig frukt. Alla lägen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Tinta Fino

Smaknotering

Stor, komplex, ung, tät och koncentrerad doft med mörka bär och fina fat. Smaken är fyllig och samtidigt mycket elegant. Mogna mörka och röda bär, bra syra och en mycket elegant tanninstruktur. Ett stort vin med lång, balanserad eftersmak och långt liv framför sig i vinkällaren.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Buteljerat i juni 2020 och nu äntligen i Winefinders butik: Till firmans prestigevin Aalto används 100 procent tempranillodruvor (tinta fino) från nio olika lägen i Ribera del Duero. Vinstockarna har en ålder på mellan 40 och 100 år, vilket ger en mycket koncentrerad och högklassig frukt. Alla lägen vinifieras separat och lagras först var för sig i 12 månader. Vinet jästes naturligt, utan tillsatta jäststammar. Efter den slutgiltiga blandningen har vinet lagrats i ytterligare 8 månader på en blandning av ny och gammal fransk och amerikansk ek. Vinerna, särskilt de som är gjorda på druvor från gamla stockar, har därför välutvecklad frukt, bra koncentration och fyllighet. 

Producenten

Vinprojektet Bodegas Aalto föddes 1999 och var och är ett samarbete mellan Mariano Garcia och Javier Zaccagnini. Mariano Garcia var ju under 30 år vinmakare på Vega Sicilia - Spaniens mest ikoniska producent - och Javier var chef för Consejo Regulador i Denominacion de Origen Ribera del Duero mellan 1992 och 1998. Med finansiell hjälp av några spanska vinentusiaster så köpte de 32 hektar av den bästa vinmarken i Ribera del Duerto och siktet var inställt på att göra viner i världsklass från den bästa terroiren i Ribera. Idag äger man 43 hektar vingårdar i de bästa områdena och en del av stockarna är 100 år gamla. Man gör två viner - Aalto och prestigevinet Allto PS - som båda görs på tinto fino eller tempranillo. 

Sedan 2011 har även Javier Zaccagnini startat ett nytt projekt med Bodegas Sei Solo. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.aalto.es/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du