Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Nora Nora da Neve Albarino 2019

Vina NoraNora da Neve Albarino 2019

Spanien, Rías Baixas, 750 ml, 13%

Kundfavoriten Nora de Neve från Vina Nora är ett lysande exempel på druvan albarino när den är som bäst. Druvorna kommer från särskilt utvalda vingårdslotter med näringsfattiga jordar i Rias Baixas, nära Portugals gräns. Den steniga jordmånen alstrar värme under dagens varma timmar som distribueras ···

Styckvis

289 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 734 kr

Smaknotering

Fruktig och ungdomlig doft med toner av citrus, päron, äpplen, mandel, jäst och mineral. Smaken är torr och frisk med toner av gul och grön frukt och läskande fräschör. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kundfavoriten Nora de Neve från Vina Nora är ett lysande exempel på druvan albarino när den är som bäst. Druvorna kommer från särskilt utvalda vingårdslotter med näringsfattiga jordar i Rias Baixas, nära Portugals gräns. Den steniga jordmånen alstrar värme under dagens varma timmar som distribueras ut under de svala nätterna. Man släpper enbart 7000 flaskor årligen av denna cuvée. Vinet är gjort enligt burgundiska metoder med batonnage i fem månader på ekfat. Detta ger vinet såväl en strukturerad kropp men med bibehållen fräschör. Perfekt till fetare fiskrätter, ost och mildare kötträtter.

Producenten

Vina Nora är en av de större egendomarna i området med sina 15 ha albarinoodlingar på sluttningar längst Minhofloden på gränsen mot Portugal. Egendomen ägs av de respekterade vinmakarna avier Alen och Victor Rodriguez. Ansvarig för produktionen är Josephine Perry, som ursprungligen kommer från Australien, och som verkligen sköter om sina älskade albarinodruvor.

http://www.vinanora.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du