Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Quinta de Couselo Barbuntin Albarino 2021
Våra kunder tycker

Quinta de CouseloBarbuntin Albarino 2021

Spanien, Rías Baixas, 750 ml, 12,5%

"Barbuntin" Rías Baixas är gjord på 100% Albariño-druvor från sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egna vingårdar (8 ha) och några andra vingårdar som man hyr och har totalansvar för, både vad gäller odling och skörd.  Klasarna handplockas i små lådor på 15 kg och transporteras omedelbart ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Fruktig och ungdomlig doft med toner av apelsinblomma, lime, citron, druva, gräs och nyplockade örter. Smaken är torr, krispig och frisk med toner av gul och grön frukt, balsamicotoner av färska örter (timjan, mynta, mejram) och en bra mineralitet på slutet. Ett mycket aptitretande vin! 

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Decanter
97p "A thrilling wine with very complex and fascinating aromas of rose petal, vanilla, white fruit and herbs."


A thrilling wine with very complex and fascinating aromas of rose petal, vanilla, white fruit and herbs. Refreshing mineral palate with real structure and a long salty finish. Elegance and intensity walk arm in arm. Sushi ahoy!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Quinta Couselo byggdes 1163 av cisterciensordern och redan på den här tiden producerade munkarna vin på egendomen. Egendomen är omgärdad av de ursprungliga murarna byggda av munkarna. År 1835 köptes bodegan av familjen Vicente och Quinta Couselo har sedan dess varit i familjens ägo. Quinta Couselo ligger i underregionen O Rosal, på den södra gränsen av DO Rías Baixas. Regionen drar stor nytta av Atlanten och det mikroklimat som skapas pga detta med milda temperaturer, riklig nederbörd och det solljus som krävs för korrekt mognad av druvorna. Vingårdarna har sedimentära jordar som är rika på organiskt material, sura och djupa. I vingården odlas druvorna Albariño, Caiño Blanco och Loureiro. De två gamla tallarna, som inspirerade vingårdens logotyp, ligger i mitten av Quinta-gården och har överlevt O Rosals historia under de senaste 250 åren. Floden Carballas (eller Tamuxe), den sista av Miños bifloder, gränsar till den sydvästra änden av fastigheten.

https://www.quintacouselo.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du