Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Terroir al Limit Priorat Blanco Terra de Cuques 2014

Vad tyckte du?

Terroir al Limit Priorat Blanco Terra de Cuques 2014

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 13%

Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undvik ···

Styckvis

349:-

/flaskaOrd. pris 419:-
Låda (12 st)

349:-

/flaska, totalt 4 188:- Ord. pris 5 028:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2014

Druvor

Pedro Ximénez, Muscat d´Alexandrie

Smaknotering

Doften fylls med toner av tropisk frukt, citron, krita, våta stenar, fruktpastiller och örter. Smaken är torr, frisk, medelfyllig och intensivt fruktig med en liten fetma och oljighet. Lång, läcker, smakrik och fräsch avslutning. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "Very cool and unique."

A deep and open nose showing ripe and dried yellow-plum character plus hints of slate and spices. Full-bodied and mineral with fresh acidity and a salty, almost steely finish. Slightly bitter towards the end, but nicely complemented by ripe stone-fruit undertones. A blend of pedro ximénez and moscatel. Very cool and unique.

Dina Viner
92++ p"”En smarik, vit cuvée från Terroir a Limit."

”En smarik, vit cuvée från Terroir a Limit. Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, persikor, gula plommon, våt sten, sälta, mineraler och fat.”

WineAdvocate
91 p "This is a great Mediterranean white, mineral and with freshness"

The 2014 Terra de Cuques always has that gentle touch provided by the 10% Moscatel used to complement the Pedro Ximenez. The Pedro Ximenez is on clay soils at the village of Molar, and the Moscatel is slightly older and on slate soils in Porrera. The full clusters had a maceration of ten days with skins and stems and, once fermented, the wine spent 16 months in cement vats. Somehow this 2014 feels a little riper and with more extraction, with a deeper golden color. The nose is very mineral, and the fruit is more yellow than white, with the stems and skins providing a tannic structure to support the fruit. He was telling me that the wines from Sherry and Jura have helped people to understand this wine, which might be slightly oxidative. He also likes the whites from the south of France, Gauby or Matassa for example, and thinks these are wines that work very well with food. It combines the floral notes from Moscatel and the spiciness of Pedro Ximenez. This is a great Mediterranean white, mineral and with freshness. There were 14,488 bottles produced, which represents a significant increase from the 8,000 bottles of the 2013 vintage. He wants to reach 20,000 bottles here, with 60,000 bottles as a grand total in the winery, and get the growth from the Terroir Históric.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undviker helt nya fat. Vinet görs på den klassiska druvan pedro ximénez, som normalt förknippas med de söta starkvinerna från Jerez. Här i Priorat gör Terroir al Limit däremot ett intensivt och friskt vin på druvan. Dessutom blandar de i lite tidigt skördad moscatel de Alejandría för att uppnå en mild kryddighet. Vinet lagras i 24 månader gamla fat på  500 liter. Terra de Cuques kan översättas med "Insekternas jord" och har fått sitt namn efter de eldflugor som lyser upp vingårdens landskap nattetid. Eldflugor är extremt känsliga för kemiska föroreningar och deras närvaro indikerar hur hälsosam miljön är i vingården.

Producenten

Egendomen drivs av Dominik Huber som efter att ha lärt känna vår favoritproducent från Sydafrika, Eben Sadie, bestämde sig för att starta ett gemensamt projekt i Priorat. Fokus låg på att visa upp en annan sidan av regionen än sen skörd, kraftig extrahering och fathantering - istället ville de behålla druvornas fräschör, hålla nere alkoholhalten och låta frukten få visa upp sig genom att lagras på stora, gamla fat. Uttryck som "Det nya Spanien" och "det nya Priorat" har snart hörts till leda, men få visar upp ett så bra och intressant resultat som Terroir al Limit när de väljer att göra vin på ett helt annat sätt än vad vi så länge förknippat med regionen. Naturligt jordbruk och varsam vinmakning ger helt enkelt lättare och renare viner.