Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Perelada Cap de Canons 2021

PereladaCap de Canons 2021

Spanien, Penedès, 750 ml, 14,5%

Cap de Canons är katalanska och betyder översatt till svenska kanonudden. Vinet får sitt namn efter udden som har lämningar från gamla kanoner som en gång i tiden försvarade spanjorerna mot fransmännen. Udden går rätt ut i havet från Pereladas kanske vackraste vingård, Finca Garbet. Här får druvorna···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Medelfylligt och välbalanserat vin med toner av körsbär, hallon och kryddor. Vinet har mjuka tanniner och ett friskt och fruktigt avslut.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Perelada producerar både stilla och mousserande viner av högsta kvalitet. Ägarfamiljen har ett stort kulturintresse och på slottet finns även ett konstmuseum.

Perelada återfinns i Empordà-Costa Brava som ligger i nordöstra Spanien, nära bde till Medelhavet och gränsen mot Frankrike. Man har även stora ägor för sin cavatillverkning i Vilafranca del Penedès och sedan år 2000 också 50 hektar vingårdar i Priorat.

 

Till Perelada hör även ett karmelitkloster, där munkarna odlade vin redan på 1300-talet och deras källare används fortfarande för vinlagring. På 1920-talet köptes slottet av Miguel Mateu Pla, som behövde utrymme för sina stora samlingar av konst och antikviteter. När han insåg vilka djupa kulturrötter vinodlandet hade i området startade han vinföretaget, som nu leds av hans svärson och dennes son.

 

Empordà-Costa Brava är Spaniens äldsta DO-område. De traditionella vinerna följer den etablerade spanska kvalitetsstegen med tinto, crianza, reserva och gran reserva. Man gör också en serie vingårdsbetecknade viner och blickar ständigt framåt. 1992 började Perelada anlägga experimentvingårdar och byggde också ett eget vineri för att där utveckla kvaliteten på företagets viner.

http://www.perelada.com/en/home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du