Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Segura Viudas Cava Vega Medien Organic Brut

Vad tyckte du?

Segura Viudas Cava Vega Medien Organic Brut

Ekologisk

Spanien, Catalunya, 750 ml, 11,5%

Ekologisk Cava från en av Spaniens ledande Cava-producenter, Segura Viudas. Musten får jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar, därefter buteljeras vinet och en andra jäsning på flaska sker. Efter 29 månader på jästfällningen degorgeras vinet och så tillsätts en dosage på 9 gram socker (motsvarar ···

Styckvis

125:-

/flaska
Låda (6 st)

125:-

/flaska, totalt 750:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Chardonnay, Macabeo/Maccabeu

Smaknotering

Doften domineras av brioche, blodapelsin och lime. Smaken är ung och frisk med inslag av blodapelsin, brynt smör och lime.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
9 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
87 (++) p "En ung, fräsch cava med fräsch frukt."

"En ung, fräsch cava med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, lime, våt sten blommor och mineraler. Ekologiskt."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ekologisk Cava från en av Spaniens ledande Cava-producenter, Segura Viudas. Musten får jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar, därefter buteljeras vinet och en andra jäsning på flaska sker. Efter 29 månader på jästfällningen degorgeras vinet och så tillsätts en dosage på 9 gram socker (motsvarar en Champagne Brut) innan slutlig buteljering sker. Det Druvblenden består av 85% macabeo och 15% chardonnay. Utmärkt till fisk, skaldjur och grönsaksrätter.

Producenten

1954 skapades varumärket Segura Viudas av dåvarande ägarfamiljen till egendomen. Man hade en tydlig målsättning att skapa Spaniens bästa mousserande vin. Ca 30 senare köptes egendomen och varumärket upp av familjen Ferrer som också äger Freixenet. Utan att förlora ursprungsvisionen att tillverka Spaniens bästa Cava har ägarfamiljen investerat stora summor i ägorna med målsättning att ytterligare förbättra produkterna och därigenom cementera positionen som en av Spaniens bästa producenter av mousserande vin.

http://seguraviudas.com/en