Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Borsao Tinto Selección  2016

Vad tyckte du?

Bodegas Borsao Tinto Selección 2016

Spanien, Campo de Borja, 750 ml, 14,5%

Ny årgång! Vingården Bodegas Borsao ligger i norra Spanien strax söder om Navarra och Rioja. Vinet är gjort på 85 procent garnacha och 15 procent tempranillo. Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 15 och 30 år gamla vilket ger vinet fler nyanser och mer karaktär. För att framhäva den frukti ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Tempranillo, Grenache

Smaknotering

Inbjudande doft med toner av mörka och röda bär, söta kryddor och färska örter. Smaken är medelfyllig med mjuka tanniner, friska och balanserade fruktsyror och en relativt lång, lite kryddig eftersmak.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
87 p "Generöst, välsmakande och otroligt prisvärt."

Så här läskande och generöst kan det bli om man blandar garnacha med lite tempranillo i norra Spanien. Doften är varm och kryddig med röda bär, örter, salmiak och lite läder. Smaken är också den varm och generös och packad med röda bär, örtkryddor, lakrits och lite tobak. Det är välsmakande och otroligt prisvärt. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Ny årgång! Vingården Bodegas Borsao ligger i norra Spanien strax söder om Navarra och Rioja. Vinet är gjort på 85 procent garnacha och 15 procent tempranillo. Druvorna kommer från vinstockar som är mellan 15 och 30 år gamla vilket ger vinet fler nyanser och mer karaktär. För att framhäva den fruktiga karaktären lagras vinet på ståltank.

Producenten

Bodegas Borsao etablerades 1958, och ligger 60 kilometer nordväst om Zaragoza. Vingårdarna, som ligger 420 meter över havet mellan Mount Moncayo och floden Ebro,  täcker totalt 2000 hektar. Här odlas garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon, mazuelo och macabeo. Kombinationen av kalkhaltiga och steniga jordar, ett kontinentalt klimat, en genomsnittlig årlig nederbörd på cirka 400 ml samt moderna, välutrustade källare med över 600 amerikanska ekfat, bidra alla till att  producera utmärkta kvalitetsviner.
http://www.bodegasborsao.com/