Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Alto Moncayo Veraton 2014

Bodegas Alto Moncayo Veraton 2014

Spanien, Campo de Borga, 750 ml, 14,5%

Alto Moncayos lillebror Veraton blandas från de fat som utvecklas åt det eleganta hållet, även om stilen är långt ifrån lätt. Det här är ett vin för den som gillar kraft och muskler. Gjort på garnachadruvor från mellan 30-50 år gamla vinstockar. Vinet har lagrats i 17 månader på nya franska och amer ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Garnacha

Smaknotering

Mycket stor doft av solmogna mörka och röda bär, choklad, kaffebönor och vanilj. Smaken är fyllig och kraftfull med lager av solmogen frukt, tydliga tanniner, inlindad syra och eldighet. 

Drickes
2016-2022
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Vinous
92 p

Fresh red and blue fruits on the highly perfumed nose, complicated by candied lavender, vanilla and five-spice powder notes. Juicy, deeply concentrated raspberry and boysenberry flavors show a smooth, supple texture, and mocha and white pepper notes emerge with air. Closes on an appealingly sweet note, with supple, even tannins folding steadily into the plush fruit.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Alto Moncayos lillebror Veraton blandas från de fat som utvecklas åt det eleganta hållet, även om stilen är långt ifrån lätt. Det här är ett vin för den som gillar kraft och muskler. Gjort på garnachadruvor från mellan 30-50 år gamla vinstockar. Vinet har lagrats i 17 månader på nya franska och amerikanska ekfat. Vinet buteljeras ofiltrerat.

Producenten

Bodegas Alto Moncayo grundades 2002 i Campo de Borja - ett område som till ganska nyligen mest var känt för hyfsade men ganska oinspirerade röda viner med mycket eksmak. Grundarna – Jorge Ordoñez, Bodegas Borsao, den australiensiske vinmakaren Chris Ringland plus andra investerare - ville skapa Aragoniens bästa viner. 

Och det gör man - från gamla stockar och magra jordar. I stallet finns tre viner. Aquilón - en 100 procentig garnacha som kommer från vinstockar som planterades mellan 1920 och 1950 och som lagras i 24 månader på fransk och amerikansk ek. Alto Moncayo som också den görs på gamla stockar men med något kortare fatlagring (20 månader). Och slutligen den något enklare Veraton, också den från gamla garnacha stockar men med bara 15 månader på ek.

Vinerna från Alto Moncayo brukar få mycket höga poäng av världens vinkritiker och just Alto Moncayo 2007 och 2009 har fått 100 poäng av Robert Parker. 

http://bodegasaltomoncayo.com/wines/veraton/