Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Losada Vinos de Finca Altos de Losada 2020
Våra kunder tycker

Losada Vinos de FincaAltos de Losada 2020

Spanien, Bierzo, 750 ml, 14,5%

Druvorna hämtas från små vingårdar med gamla mencía-vinstockar som ligger i staden Valtuille de Arriba. Lagring under 15 månader i foudres och franska ekfat av 1:a, 2:a, 3:e året samt i betongägg.

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Årgång

2020

Druvor

Mencía

Smaknotering

Elegant och komplex doft med bäriga toner av bigarråer, mullbär och hösthallon med nyanser av viol, färska örter och svartpeppar.   Smaken är generöst fyllig där de bäriga tonerna tillsammans med en karaktäristiskt pigg syra och välintegrerade tanniner skapar en mycket välbalanserad homonigenitet som i sin tur genererar en fabulöst läcker eftersmaker som i lager efter lager avslöjar nyanser av mörka augustibär, storbladiga örtkryddor och mineral.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "Firm and fine tannins give the elegant blueberry fruit a full yet assertive wrap."

Deep and fresh nose, full of blueberries and blackberries with a splash of white pepper and chalk. Firm and fine tannins give the elegant blueberry fruit a full yet assertive wrap. Quite tactile. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Losada Vinos de Finca är en vinproducent belägen i Castilla y León-regionen i norra Spanien. Företaget grundades år 2004 och är specialiserat på att producera högkvalitativa viner från regionens inhemska druvor.

Deras vinodlingar är belägna i området Bierzo, som är känt för sitt kuperade landskap och svala klimat. Där odlar de huvudsakligen de inhemska druvsorterna Mencía och Godello, samt några internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Losada Vinos de Finca är mycket noga med att bevara miljön och hållbarheten. De använder sig av organisk odlingsteknik för att minimera användningen av kemikalier och samtidigt maximera druvornas naturliga potential.

Deras viner har vunnit flera priser och utmärkelser från internationella vinexperter och kritiker. Losada Vinos de Finca strävar efter att producera viner av högsta kvalitet genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik och innovation.

Deras viner är kända för sin elegans och karaktär, med en perfekt balans mellan fruktighet, syra och tanniner. Losada Vinos de Finca är en vinproducent som verkligen förkroppsligar Castilla y León-regionens vinmakningstradition och arv.

http://www.losadavinosdefinca.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du