Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Sekt Brut

Vad tyckte du?

Weingut Müller Riesling Sekt Brut

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13%

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Majoriteten av vingårdarna ligger på varma grusjordar med ett rejält lager av lössjordmån. Det och det förutsättningar som skapas till med hjälp av det varma Pannonian-klimatet i öst och mikroklimatet i Donau-dalen ···

Styckvis

219:-

/flaska
Låda (6 st)

219:-

/flaska, totalt 1 314:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Riesling

Smaknotering

Nyanserad och fruktig doft av gula stenfrukter, päron och med en nyans av brödighet. Smaken är mycket frisk med tydliga fruktiga inslag av stenfrukt, gula päron och gula äpplen och kryddiga och brödiga inslag i form av nougat och briche. Allt detta omsluts av en behaglig krämig mouss och avslutas med en eftersmak med fin mineralitet.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
9 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Detta mousserande vin åtnjuts bäst som aperitif men är också ett trevligt komplement till lätta rätter av fisk och skaldjur men även desserter som har en bra syra och inte är allt för söta.

Vinet

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Majoriteten av vingårdarna ligger på varma grusjordar med ett rejält lager av lössjordmån. Det och det förutsättningar som skapas till med hjälp av det varma Pannonian-klimatet i öst och mikroklimatet i Donau-dalen gör det möjligt nå full mognad för rieslingdruvor vid skördaden i mitten av oktober.

Den första jäsningen sker i temperaturkontrollerades i ståltanken för att ge framhäva fruktigheten i basvinet. Därefter buteljerades det för en traditionell andra jäsningen i flaskan där vinet vinet fick ligga på sin jästfällning under minst 12 månader.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du