Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Meet the Producer - Weingut Müller

Weingut MüllerMeet the Producer - Weingut Müller

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12,5%

Nu har vi tillsammans med vår österrikiske producent Weingut Müller satt ihop en vinlåda bestående av sex viner för att visa upp lite av det bästa från Österrike - både när det gäller ursprung och prisvärde. Det är tre krispiga vita som är gjorda på för området klassiska druvsorterna riseling och g ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Martin 2020 12,0 % (1 flaska)

Mycket fräscha, fruktiga och kryddiga toner av krusbär, gröna äpplen, lime, svarta vinbärsblad och vitpeppar. Druvorna kommer från ekologiskt odlade vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Inte bara Grüner Veltliner trivs där, utan jordmånen och klimatet är även perfekt för gelber muskateller och sauvignon blanc. Dessa tre druvor ger detta mycket lekfulla och aromatiska vin.

 

Riesling Göttweiger Berg 2020 12,5 % (1 flaska)

Frisk och aromatisk doft med toner av blommor, citron och gula äpplen. Smaken är torr med en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Druvorna som skördades i mitten av oktober kommer från ekologiskt odlade vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal. En välbalanserad instegs-reisling som passar såväl som aperitif som till fisk och skaldjur.

 

Riesling Silberbichl 2019 13 % (1 flaska)

Frisk och aromatisk doft med toner av aprikos, solmogen citron, gröna äpplen och blommor. Smaken är torr men med en trevlig restsötma, en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de givna förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Detta är en frisk och stiltypisk österrikisk riesling som passar såväl som aperitif som till fisk, skaldjur och sallader.


Tassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020 12,0 % (1 flaska)

En intensivt fruktig doft med toner av gula äpplen, vit peppar och lime. Kroppen är torr och medelfyllig med en stiltypisk fetma, en hög syra och ett fruktigt avslut.

Druvorna till detta vin kommer från Müllers vingårdar i östra Wachau. Vingårdarna kännetecknas av sin steniga jordmån som ger mycket fruktiga viner. Ett utmärkt vin att matcha till de flesta sorters fiskrätter, men med sin fina fräschör kommer det även att passa bra att dricka som det är som en aperitif.

 

Zweigelt Göttweiger Berg Rosé 2020 12 % (1 flaska)

Druvig och bärig doft med toner av citrus, gräs, smultron, röda vinbär, hallon och blommor. Smaken är mycket fruktig och frisk med aptitretande syra och balanserad bärighet. 

 Druvorna till denna fruktiga rosé kommer från Müllers vingårdar runt berget Göttweiger i södra Kremstal. Passar som aperitif eller till grönsaksbaserade rätter, tonfisk och sallader.

 

Zweigelt Reserve 2018 13,5 % (1 flaska)

Nyanserad doft och smak med toner av mörka körsbär, tranbär, torkade örter, lakrits och en nyans av fat.

Druvorna till denna Zweigelt kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal som ligger gynnsamt till för att varma Pannonian-klimatet från öster och mikroklimatet i Donau-dalen ska ha ett positivt inflytande på mognaden av druvorna. En tredjedel av vinet har lagrats i 14 månader på nya, ettårig och tvåårig fat.

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu har vi tillsammans med vår österrikiske producent Weingut Müller satt ihop en vinlåda bestående av sex viner för att visa upp lite av det bästa från Österrike - både när det gäller ursprung och prisvärde.

Det är tre krispiga vita som är gjorda på för området klassiska druvsorterna riseling och grüner veltliner och en vit som är en blend gjord på grüner veltliner och de aromatiska varianterna gelber muskateller och sauvignon blanc. Sedan så följer det med två viner gjorda på den inhemska blå druvan zweigelt. Den ena i form av en mycket frisk och fruktig rosé och den andra är ett fatlagrat rött vin som kan avnjutas redan nu men även vinner på några års lagring.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du