Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Silver Heights Vineyards The Summit 2018
Våra kunder tycker

Silver Heights VineyardsThe Summit 2018

Kina, Ningxia, 750 ml, 15%

Summit är Silver Heights flaggskeppsvin, skapat av en traditionell Bordeaux-blandning (920% cabernet sauvignon och 8% petit verdot). Namnet är hämtat från en berömd forntida kinesisk dikt som representerar andan hos Ningxia-folket. 100% ekologiskt odlade druvor som är handplockade och hårt selektera···

Styckvis

369 kr

/flaskaOrd. pris 499 kr
Låda (6 st)

2 214 kr

Ord. pris 2 994 kr
Smaknotering

Doften och smaken levererar stora toner av plommon, körsbär och röda bär som ackomanjeras av kryddiga aromer och en angenäm fatton. I den medelfylliga smaken samsas detta med en tydlig men inte påträngande tanninstruktur och en pigg syrlighet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Historien om Silver Heights Vineyards tog sin början 1999 då Gao Lin bestämde sig för att en dag så skulle hans hemprovins Ningxia bli en ansedd region för viner av världsklass. Han började plantera cabernet sauvignon-vinstockar från Frankrike och övertygade sin dotter, Gao Yuan (även känd som Emma), att resa till Bordeaux för att där anmäla sig till ett Masters of Oenology-program.

 

I Frankrike hade Emma möjlighet att praktisera vid flera historiska vingårdar i Bordeaux, inklusive det världsberömda Château Calon-Ségur. Hon blev snabbt nära vän med slottets vinmakare, Thierry Courtade, vars familj har gjort vin på Calon-Ségur i tre generationer. Deras vänskap fördjupades till kärlek, och de gifte sig 2003. År 2005 återvände Emma hem till Kina som en av få kinesiska kvinnor med ett Diplom National d'Oenolog. Strax därefter kom Thierry och deras dotter, även hon kallad Emma, till Ningxia.

 

Efter att ha återvänt arbetade Emma först en period Torres Kina, en av landets mest prestigefyllda vinimportörer. Hennes sanna passion låg dock i vinframställning och hon påbörjade samarbetade med sin far och Thierry för att börja göra en mycket liten mängd vin på sina föräldrars gård i Yinchuans utkanter. En dag presenterade Emma en omärkt magnumflaska av sin 100% Cabernet Sauvignon till Alberto Fernandez, verkställande partner för Torres China. Han blev mäkta imponerad och föreslog genast följande för henne - Hon skulle göra vin på heltid och Torres skulle distribuera det. Således föddes äntligen Silver Heights. Och det första vinet? Det blev Emma's Reserve.

 

Sedan deras första årgång 2007 har Gao Lin, Emma och Thierry fortsatt att fokusera på att göra vin av högsta kvalitet och att utveckla Ningxia terroir.

https://www.silverheights.cn
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du