Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lenotti Soave Classico Capocolle 2011

Vad tyckte du?

Lenotti Soave Classico Capocolle 2011

Italien, Veneto, 750 ml, 12,5%

En klassisk Soave med fin frukt och bra syra som kombinerar kraft och elegans på ett bra sätt. DRUVA 100% Garganega LAGRINGSHORISONT Ett vin att njuta redan idag samtidigt som det håller sig på toppnivå i källaren några år framåt. Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Garganega

Smaknotering

Detta är en av de bästa Soave-vinerna på marknaden enligt den brittiska vintidskriften Decanter! Tasting note Doften är väldigt fruktdriven i en mycket läcker blommig och druvig stil. Smaken är i en aptitretande torr stil, full av exotiska frukter och citrus. Här finns en mycket fin syra som bär vinet tillsammans med en fetma som ger vinet kraft.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt vin när man vill njuta finess och elegans utan att slå på stort. Perfekt till fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

En klassisk Soave med fin frukt och bra syra som kombinerar kraft och elegans på ett bra sätt.

DRUVA 100% Garganega

LAGRINGSHORISONT Ett vin att njuta redan idag samtidigt som det håller sig på toppnivå i källaren några år framåt.

Producenten

Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. Här produceras en lång ra dviner från de traditionella röda Valpolicella och Amarone till vita Soave och söta viner. En modern vinmakare med traditionella drag. Man lägger stor vikt på arbetet i vingårdarna för att säkerställa optimal frukt att vidarutveckla till stora viner. Arbetet har belönats i bland annat Decanter med höga poäng och får ofta epitetet "Good Value for money". en producent att hålla ögonen på!

Producenten

Claudio Lenottis vingårdar ligger i utkanten av byn Bardolino. Här produceras en lång rad viner från de traditionella röda Valpolicella och Amarone till vita Soave och söta viner. En modern vinmakare med traditionella drag. Man lägger stor vikt på arbetet i vingårdarna för att säkerställa optimal frukt att vidareutveckla till stora viner. Arbetet har belönats i bland annat Decanter med höga poäng och får ofta epitetet Good Value for money. En producent att hålla ögonen på!

http://www.lenotti.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du