Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Promosso - 6 x Prosecco & Spumante + Prosecco Stopper
Våra kunder tycker

MontelviniPromosso - 6 x Prosecco & Spumante + Prosecco Stopper

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Vår proseccoproducent Montelvini har satt ihop en unik låda till oss med sex flaskor prosecco och spumante (två flaskor av varje sort) samt en praktisk prosecco stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Promosso Spumante Rosé Brut, 11,5%

Generöst bäriga doft med toner av smultron och jordgubbar. Smaken är mycet fräsch där bärigheten lyfts fram av pigga bubblor och en frisk syra.

Vinet görs på bland annat druvan glera (samma druva som används till Prosecco, men druvorna kommer från det större området Veneto) vilka blandas med rött vin gjort på pinot noir. Perfekt som en välkyld aperitif.

Sockerhalt: 10 g/liter

 

 

Prosecco Extra Dry, 11,0%

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil med en intensivt fruktig med aromer av sötmogna päron, gröna äpplen, blommor och citrusfrukter. Kroppen är medelfyllig med en trevlig restsötma, friska bubblor, tydlig ursprungstypicitet och en fruktig eftersmak.

Utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Sockerhalt: 15 g/liter

 

 

Promosso Spumante Brut, 11,5%

Spumante i stilen Brut med fruktig doft med toner av päron, gröna och gula äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett friskt avslut.

Vinet görs på bland annat druvan glera (samma druva som används till Prosecco, men druvorna kommer från det större området Veneto) och med samma metod. Perfekt som aperitif eller varför inte till skaldjur, sallader eller snittar.

Sockerhalt: 11 g/liter

 

 

Promosso Spumante Extra Dry, 11,5%

Inbjudande fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med livliga bubblor, fruktiga aromer och ett läskande avslut. Perfekt som en välkyld aperitif och till lättare rätter med skaldjur, sallader och snittar.

Fruktigt frizzig Prosecco från Montelvini! Druvorna kommer från regionen Treviso och består till 100% av klassiska proseccodruvan glera. Vinet är i en stil som kallas "Frizzante" - det innebär att trycket i flaskan är ungefär hälften av en "Spumante" (2,5 bar istället för 5) vilket ger vinet en mjukare mousse med mindre aggressiva druvor. Vinet är ursprungsytypiskt i stilen och med sin päronfruktiga aromatik och antydan till restsötma är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

 

 

Prosecco Treviso DOC Spago Frizzante, 10,5%

Generöst fruktig doft med toner av päron, Granny Smith-äpplen och citroner. Smaken går i samma fräscha stil med mjuka bubblor, fruktiga aromer och ett friskt avslut.

Fruktigt frizzig Prosecco från Montelvini! Druvorna kommer från regionen Treviso och består till 100% av klassiska proseccodruvan glera. Vinet är i en stil som kallas "Frizzante" - det innebär att trycket i flaskan är ungefär hälften av en "Spumante" (2,5 bar istället för 5) vilket ger vinet en mjukare mousse med mindre aggressiva bubblor. Vinet är ursprungsytypiskt i stilen och med sin päronfruktiga aromatik och antydan till restsötma är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Sockerhalt: 13,5 g/liter

 

 

Promosso Bianco Frizzante, 11,0%

Karaktäristisk frizzante-stil men delikata toner av gröna päron och lime som i smaken ackompanjeras av fina och mjuka bubblor där de fruktiga aromer ligger kvar i det friska avslutet.

Vinet är en så kallad "Frizzante" - vilket innebär att trycket i flaskan är lägre vilket ger en mjukare mousse vilket gör den utmärkt att avnjuta som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Sockerhalt: 13,5 g/liter

 

 

Montelvini Prosecco Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas prosecco utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med prosecco!

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du