Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Maternigo Valpolicella DOC Superiore 2017

TedeschiMaternigo Valpolicella DOC Superiore 2017

Ekologisk

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15%

Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio. Egendomen är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett. Vinet är en blend av 40% corvina, 30% corvinone och 30% rondinella so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Härligt generös och fruktig doft av bigarråer, plommon, rödvinbär, violer, nougat och vanilj. Smaken är frisk och fruktig med tydliga inslag av det som hittas i doften och kompletterat med välintegrerade tannier och fina nyanser av mineral i en lång eftersmaken.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p

Sweet damson and plum aromas with a twist of bitter licorice and a light geranium-like floral note. Medium-to full-bodied with the same flavor profile, which might not be for everyone. Yet, it’s persistent and balanced by good acidity and fine, lightly firm tannins. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio. Egendomen är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett. Vinet är en blend av 40% corvina, 30% corvinone och 30% rondinella som odlats ekologiskt. Vinet lagrades därefter i slavonisk ek i 14 månader innan buteljering och därefter ytterligare 6 månader på flaska. 

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du