Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Maternigo Valpolicella DOC Superiore 2015

Vad tyckte du?

Tedeschi Maternigo Valpolicella DOC Superiore 2015

Ekologisk

Italien, Valpolicella, 750 ml, 14,5%

Ny Valpolicella i butiken från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio. Egendomen är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett. Vinet ···

Detta vin lanseras 2019-03-04 10:00
Styckvis

259:-

/flaska
Låda (6 st)

259:-

/flaska, totalt 1 554:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2015

Druvor

Rondinella, Corvinone, Corvina

Smaknotering

Medelfyllig med frisk syra, och smak av röda körsbär, russin, kryddor och nougat. Passar till smakrika rätter på vilt, grillat på nöt och lamm, ostar av typen parmiggiano eller liknande.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Decanter
95 p "Exceptional."

"Using extra-ripe grapes from the Impervio vineyard high above Mezzane, this is a wine with real swagger. Glorious and beautifully balanced mix of fresh-and dried-fruit aromas and flavours. Exceptional."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny Valpolicella i butiken från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio. Egendomen är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett. Vinet är en blend av 40% corvina, 40% corvinone och 20% rondinella som odlats ekologiskt. Vinet lagrades därefter i slavonisk ek i 14 månader innan buteljering och därefter ytterligare 6 månader på flaska. Ett stilfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.


Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/