Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi La Fabriseria Valpolicella DOC Superiore 2016

TedeschiLa Fabriseria Valpolicella DOC Superiore 2016

Ekologisk

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15,5%

Familjen Tedeschi har alltid strävat efter att förbättra kvaliteten på sina viner och att betona förhållandet mellan de traditionella vinstockarna och regionen. Av denna anledning så har La Fabriseria, ett vin skapat med en internationell stil men samtidigt helt i linje med familjens vinfilisofi. D ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Tydliga inslag i doften av svarta vinbär, syrliga körsbär, och plommon vilket ger vinet en friskhet som kombineras med antydningar av mineraler och vanilj. Detta återkommer även i smaken som har en rik koncentration, struktur och balans det tillsammans med en fin syra borgar för en god lagringspotential.

Drickes
Alkoholhalt
15,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Falstaff
94p

Intense, rich and dark ruby red. Fine spicy nose, leather and tobacco, then shows rich Amarena cherry and blackberries, in the aftertaste mineral touch. Tight and full on the palate, opens on a velvety enamel, spreads beautifully, flowing quietly, complex and long in the harmonic finale

James Suckling
92p

Dark cherries overwhelm at first; this will need time in a decanter to open up. A whole herb garden then appears, including dried peppermint, cumin, parsley and chives. Full-bodied and very juicy on the palate with chunky tannins and spice undertones throughout.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjen Tedeschi har alltid strävat efter att förbättra kvaliteten på sina viner och att betona förhållandet mellan de traditionella vinstockarna och regionen.

Av denna anledning så har La Fabriseria, ett vin skapat med en internationell stil men samtidigt helt i linje med familjens vinfilisofi. Druvvalen består av Corvina, Corvinone, Rondinella och en liten andel Oseleta. Druvorna kommer från La Fabriseria-vingården i Valpolicella Classica-regionen (SantAmbrogio och Fumane-kommunerna). Skördeuttaget är mycket lågt och överskrider inte restiktionerna för Amarone-vin. Vinet åldras uteslutande i slovenska ekfat. Valpolicella La Fabriseria är idag ett stort och viktigt Valpolicella-vin och representerar det familjen Tedeschi vill berätta om denna fantastiska region.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du