Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2018

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2018

Italien, Valpolicella, 750 ml, 12,5%

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av au ···

Styckvis

129:-

/flaskaOrd. pris 159:-
Låda (6 st)

129:-

/flaska, totalt 774:- Ord. pris 954:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Garganega

Smaknotering

Doften är ren och fruktig med aromer av mandel, äpplen, citrus och en lätt kryddighet. Kroppen är medelfyllig med en välbalanserad syra, varm frukt och en välbalanserad helhet.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Vinous
90 p "Saline nuances and a hint of balsamic oils add complexity on the back end."

Bright straw yellow. Perfumed lemon and pineapple aromas are complemented by white flowers. Then fresh and juicy, with lime, nectarine and yellow apple flavors that linger nicely on the vertical finish. Saline nuances and a hint of balsamic oils add complexity on the back end.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av augusti och början av september. Druvorna pressas, får en snabb skalmaceration och genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter i fyra månader på ståltankar innan det buteljeras. Denna klassiska Soave passar fint som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du