Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2008

Vad tyckte du?

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2008

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Ett riktigt delikat vin. Receptet är 85% Prugnolo Gentile (Sangiovese), 10% Canaiolo Nero och 5% Mammolino. Efter jäsning har 50% lagrats i stora ekliggare och andra halvan på små barrique i 24 månader. Här finns fullt med mogna jordgubbar och blåbär som fyller hela munnen. Fin balans mellan syra, ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Mat och vinet

Toskanska viner är urbilden av la doce vita. Sangiovesens karaktär älskar vitlöken, svampen, örterna. varför inte prova till en pasta med celleri, nötfärs, parmaskinka? Enkelt, gott och elegant!


Vinet

Vinet

Ett riktigt delikat vin. Receptet är 85% Prugnolo Gentile (Sangiovese), 10% Canaiolo Nero och 5% Mammolino. Efter jäsning har 50% lagrats i stora ekliggare och andra halvan på små barrique i 24 månader. Här finns fullt med mogna jordgubbar och blåbär som fyller hela munnen. Fin balans mellan syra, tannin och frukt. 2012-2015
Tillsammans med årgång 2004 är detta det bästa exemplaret enligt Robert Parkers Wine Advocate.

Producent

Avignonesi anses som en av de absolut bästa producenterna i Toscana. Ett mycket gammalt företag med ett ståtligt palats i hjärtat av Montepulciano. Källarna är från 1200-talet. Det moderna företaget Avignonesi kombinerar tradition med experimentlusta. Den förstklassiga Vino Nobile står för traditionen. Experimentlustan visar sig bl a i introduktion av trendiga druvsorter som Chardonnay och Cabernet.