Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta San Guido Tenuta San Guido 1994

Tenuta San Guido Tenuta San Guido 1994

Italien, Toscana, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

1994

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Drickes
1990-2012
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

1994, Sassicaia Vino da Tavola Tenuta San Guido, Toscana Italiens mest berømte rødvin og pionér inden for italiensk vinfremstilling, også kaldet Italiens Latour. Vinen er lavet på 85% Cabernet Sauvignon og 15% Cabernet Franc, og lagres på nye franske egefade. Der laves årligt kun 10.000 kasser og efterspørgslen på verdensplan er stor - Sassicaia er blevet et samlerobjekt på lige linie med Château Margaux og Mouton-Rothschild. "Banebrydende, Italiens bedste", skriver Hugh Johnson. Vinen er ekstremt tæt med masser af sort frugt i den store bouquet, krydret med duft af nødder og tobak. Smagen er meget blød, med en smidig struktur i den lange eftersmag. En kolossal vin som bør opleves mindst én gang i livet. · Tenuta san Guido ER STJERNEPRODUCENT I GAMBERO ROSSO: Tenuta san Guido tilhører den hårdkogte elite af italienske vinproducenter som er tildelt en stjerne i Gambero Rosso for at have opnået den famøse vinguides maksimale 3 Glas hele 10 gange! · Rating: TRE GLAS I GAMBERO ROSSO · Druesorter: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc · Årlig produktion: 10.000 ks · Drikkeklar: 1990-2012 · Anbefales til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste.

Producenten

Sassicaia är ett av världens bästa och mest kända viner. Ett revolutionärt vin som vände vinutvecklingen i hela Italien! Vinet kommer från Tenuta San Guido i Bolgheri. Det skapades av markisen Mario Incisa della Rocchetta, som redan på 40-talet började experimentera med vin gjort på cabernetdruvor. Men det tog lång tid innan vinet fann sin rätta form.

Sassicaia blev världsberömt över en natt efter en blindprovning som den engelska vinidningen Decanter hade ordnat där det då okända vinet slog ut 33 toppviner från 1972, bland dem flera av de allra yppersta Bordeaux-vinerna. Nuvarande ägaren, Niccoló Incisa della Rocchetta, har vidareutvecklat vinet. Efter några svåra år i början av 90-talet har vinet från årgång 1995 blivit allt bättre. 

I alla år har man nöjt sig med att producera ett enda vin – Sassicaia – men nu finns även vinet Guidalberto och Le Difese. Det första produceras av cabernet och merlot från vingårdar som gränsar till Sassicaias. De ägs av greve Federico Zileri di Bolgheri, som är kusin till Sassicaias ägarfamilj. Guidalberto tillverkas i en nyinredd vinkällare, men lanseras under Tenuta San Guidos etikett.

Le Difese är en IGT Toscana gjord på en blandning av cabernet och sangiovese. 

http://www.tenutasanguido.com

Karta