Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Reds by CapAnna
Våra kunder tycker

CapAnnaReds by CapAnna

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

CapAnna tillhör de allra främsta i Toscana och här har vi tillsammans med egendomen tagit fram en härlig temalåda med fyra olika rödviner. Det är den fräscha Rosso del Cerro som är ett perfekt vin till pasta och pizza. Här finns också egendomens "supertoscnare" Sant Antimo som är ett kraftfullt men ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Rosso del Cerro 2020, Toscana IGT

Fräscha och fruktiga toner av körsbär och skogshallon med kryddiga inslag och blyerts.

 

Smaken är även den friskt fruktig där körsbärstonerna samsas med en lätt tanninstruktur som i eftersmaken bjuder på en lätt nyanser av salmiak.

 

Duvorna (minst 90% sangiovese och resterande melot) hämtas från slutningar med sydostlig exponering med en lerig jordmån som återfinns 250-300 m.ö.h.

 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 15-18 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i ståltankar följt av lagring i stora konformade kärl på 20-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 3-6 månader vilket följdes av ett par månader i flaska innan det släpps på marknaden 6-8 månader från skörden.

 

 

 

Sant´Antimo Rosso 2018, Sant´Antimo DOC

Fruktiga toner av mogen röd frukt, björnbär och svarta viner med kryddiga inslag.

 

Smaken är sammetslen där den juiciga fruktigheten samsas med mjuka strävhet och en välbalanserad syra som i eftersmaken bjuder på läckra nyanser av lätt mogen frukt och lakrits.

 

Duvorna (60% merlot och 40% sangiovese) hämtas från slutningar med sydostlig exponering med en lerig jordmån som återfinns 250-300 m.ö.h.

 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 20-25 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i ståltankar följt av lagring i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 6-8 månader vilket följdes av ett par månader i flaska innan det släpps på marknaden 12-15 månader från skörden.

 

 

 

Rosso di Montalcino 2020, Rosso di Montalcino DOC

Fruktiga toner av röd frukt med ett kryddigt anslag av vanilj.

 

Smaken är även den fruktig med en behaglig strävhet och en välbalanserad syra som i eftersmaken visar upp nyanser av lätt mogen frukt, anis och vanilj.

 

Det här är CapAnnas lillebror eller lillasyster till deras Brunello di Montalcino - och i allt väsentligt en mini-Brunello. iDruvmusten genomgår alkoholjäsning med skalmaceration under 18-20 dagar vid kontrollerad temperatur och med en efterföljande spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl av slavonsk ek.

 

Därefter får vinet ligga i fat på 20-32 hl av slavosk ek under 3-4 månader vilket följdes av minst 3-4 månader i flaska innan det släpps på marknaden 15-18 månader från skörden. Perfekt till pasta och pizza.

 

 

 

Brunello di Montalcino 2017, Brunello di Montalcino DOC

Elegant, komplex, fruktig och kryddig doft med toner av körsbär, svarta vinbär, rosor och stjärnanis.

 

Smaken är ungdomligt frisk med en tydlig och karaktäristisk tanninstruktur som tillsammans med det som doften bjöd på övergår till en eftersmaken med läckra nyanser av körsbärsfrukt, kanel och rosor.

 

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar.

 

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-32 hl av slavosk ek där det fick ligga under 34-38 månader vilket följdes av minst 6 månader i flaska innan det släpps i januari det femte året från skörden.

 

2017 inleddes sval och regnig för att i juni övergå till extremt varm och torr i juni, något som varade under sommarmånaderna vilket resulterade i en tidig start på skörden.

 

Många producenter rapporterade att det var en av de minsta skördarna någonsin då det i de svalare norra delarna redan hade tappat en del av produktionen pga frost i april.

 

September kom dock med lite välbehövligt regn, som hjälpte till att balansera ut mognaden innan vingårdarna gjorde sina sista genomgångar av vingårdarna.

 

Resultatet är en årgång med låga skördar men ändå överdådig och rik, i vissa fall med tydliga tanniner som kommer att behöva tid för att mjukna.

 

Även om inte årgången når upp till samma höjder som för 2015 och 2016, gav Consorzio del Vino Brunello di Montalcino 2017-årgången ett mycket positivt, fyrstjärnigt betyg.

 

Levereras i original-trälåda och med korkskruv (Pulltex Pullparrot).

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

CapAnna tillhör de allra främsta i Toscana och här har vi tillsammans med egendomen tagit fram en härlig temalåda med fyra olika rödviner. Det är den fräscha Rosso del Cerro som är ett perfekt vin till pasta och pizza. Här finns också egendomens "supertoscnare" Sant Antimo som är ett kraftfullt men ändå mjukt vin som är perfekt till klassiska kötträtter. Och slutligen CapAnnas Rosso di Montalcino och Brunello di Montalcino - viner som de allra flesta främst förknippar med Monntalcino och som erbjuder något alldeles extra i vinupplevelse.

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du