Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nervi – Conterno Gattinara Vigna Molsino 2016

Nervi – ConternoGattinara Vigna Molsino 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Cantine Nervis eftersökta och svårfångade cru Molsino får det att vattnas i munnens på Nebbiolo-lovers runt om i världen. Vingården ligger som en perfekt amfiteater med sydexponering och ger druvor med både finess och koncentration. 2016 är en klassisk årgång i Piemonte men en som kommer att behöva ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor komplex doft av viol, röda och mörka bär, lakrits thé och tjära. Smaken är intensiv med massiva tanniner. Här finns läcker och elegant röd frukt men också rosor, violer, tjära, tobak och thé. Lång koncentrerad och komplex eftersmak. Ett vin som kommer att behöva tid!

Drickes
2025-2045
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
4 timmar

Så tycker experterna

Vinous
96p 96 "The 2016 is an absolute jewel of a wine."

"Tasted next to the Valferana, the 2016 Gattinara Vigna Molsino is much more nervous in feel. Iron, dried herbs, sweet dried cherry, mint, crushed rocks, white pepper and earthy notes give the Molsino a good deal of aromatic complexity to match its intense, saline infused minerality. The 2016 is an absolut jewel of a wine that needs 10-15 years to be at its best."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

När en av de bästa och mest respekterade vinproducenterna i Barolo gör gemensam sak med den den äldsta verksamma producenten i Gattinara - ja då resultatet förstås enastående. 

Det var 2018 som Roberto Conterna (från Giacomo Conterno) köpte Nervi som grundades av Luigi Nervi 1906. 2011 såldes Nervi till ett gäng norska investerare med Barolokännaren Erling Astrup i spetsen. Erling är en nära vän till Roberto och när norrmännen skulle sälja så ville de helst att köparen skulle vara någon som kunde uppskatta historien och potentialen hos några av Gattinaras bästa vingårdar - och Roberto var inte sen att hoppa på. 

Egendomen består av 28,5 hektar vingårdar på Gattinaras vulkanrika sluttningar inklusive några av de bästa i Gattinara som Molsino och Valferana samt Garavoglie och Casacce, vilka alla är historiska crus i Gattinara. Omnämnanden av Molsino i stadsregister går så långt tillbaka som 1471 och Valferana omnämns redan 1231!

Idag gör man två single crus från Molsinos sydsluttande amfiteater och Valferanas öppna västsluttande vingårdar samt en blend från alla fyra cru-lägena. Man gör även rosato som är en blandning av Nebbiolo och Uva Rare. 

De röda vinerna görs uteslutande på nebbiolo och med klassiska traditionella metoder som lång maceration och lagring på stora fat av slavonsk ek. De har alltid varit bland de bästa i Gattinara men har nått nya höjder sedan Roberto Conterno tog över. Det här är viner som kombinerar Nebbiolos fantastiska parfym med ett utryck som är elegant och finessrikt och som också har den där fantastiska ryggraden som vi förknippar med Nebbiolo från Gattinara. 

https://www.nervicantine.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du