Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Michele Reverdito Barolo Cru Bricco Cogni 2013

Vad tyckte du?

Tenuta Michele Reverdito Barolo Cru Bricco Cogni 2013

Italien, Piemonte, 750 ml, 14,5%

Klassisk Barolo med lång lagringspotential. Druvorna kommer från 1,5 hektar lilla vingården Bricco Cogni belägen 300 meter över havet söder om La Morra. Vinet avstjälkas och jäses i rostfria ståltankar. Den årliga produktionen är enbart 4,000 flaskor.  Första årgången av detta vin var 2000. Årgång 2 ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Balanserad, komplex och spänstig med aromer av körsbär, tobak, fat, rosor, lakrits tillsammans med kryddor som hänger med i eftersmaken.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93 p "Underbar cru-barolo med parfym, kraft och elegans! Finns det någon annan producent som levererar så mycket vin för pengarna?"

"Årgång 2013 i Barolo är exceptionell av många anledningar. Dels gav den en välbehövlig balans åt vinerna efter de heta åren 2011 och 2012 men 2013 bjuder också på en så skön kombination av fruktintensitet och struktur att den utmanar tokhyllade 2010. Personligen tycker vi nog att 2013 kanske är att föredra framför just 2010 eftersom den saknar den kärvhet som 10:orna fortfarande kan uppvisa. Den är charmigare helt enkelt. Och få gör det charmigare än Michele Reverdito - med sin blandning av modernism och tradition. Bricco Cogni 2013 har årgångens alla ingredienser och osar parfym, kraft och elegans på en och samma gång. Finns det någon som gör mer prisvärd Barolo? Finns det någon cru som kan utmana denna krona för krona? Vi tror inte det." 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Barolo med lång lagringspotential. Druvorna kommer från 1,5 hektar lilla vingården Bricco Cogni belägen 300 meter över havet söder om La Morra. Vinet avstjälkas och jäses i rostfria ståltankar. Den årliga produktionen är enbart 4,000 flaskor.  Första årgången av detta vin var 2000. Årgång 2013 anses vara en bra årgång i Italien.

Producenten

1999 tog den unge Michele Reverdito över denna vingård och året efter stod den hypermoderna källaren klar. Detta är ett familjeföretag där det mesta görs för hand. Michele har god hjälp av sin syster Sabina samt mor och far, Maria och Silvano. Vinmakaren Michele Reverdito har 40 hektar till sitt förfogande, i och kring Barolo, varav 20 ligger i La Morra, Serralunga d’Alba och Verduno. Nämnvärda vingårdar är Moncucco, Codane och Butti. Man odlar druvsorterna nebbiolo, barbera, dolcetto och den gröna pelaverga. Den årliga produktionen ligger på 70 000 flaskor. Gambero Rosso skriver: "Det är inget som stoppar Reverdito i hans strävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar."

http://www.reverdito.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du