Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Michele Reverdito Barbera d´Alba 2016

Vad tyckte du?

Tenuta Michele Reverdito Barbera d´Alba 2016

Italien, Piemonte, 750 ml, 13%

Ny årgång i butiken - fantastiska årgång 2016 från Reverdito! Den här Barbera dAlban kommer från 4 hektar på flera sluttningar i byarna La Morra och Serralunga. Druvorna skördas senare än andra i regionen för att uppnå en koncentrerad frukt. Passar fint att lagra i 5-8 år men även att dricka redan n ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Barbera

Smaknotering

Djup, mörk färg. Doften mörkfruktig med toner av körsbär, blåbär, mörka körsbär, örter fat och lite stallighet. Smaken är medelfyllig med bra syra och mjukt inlindade tanniner. Ett riktigt anvvändbart matvin! 

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Ännu en väldigt fin årgång av Reverditos Barbera från hajpade 2016"

"Striden mellan modernister och traditionalister må vara över men du kan fortfarande få tag på barbera-viner som antingen är för extraherade eller för hårda i syran. Reverditos Barbera d´Alba balanserar så fint mellan dessa två ytterligheter och det är därför vi gillar vinet så mycket. Här får du utmärkt terroirkänsla (smak av Piemonte, La Morra och Serralunga), fin röd och mörk frukt och smakrikedom. Välbalanserat, snyggt och fräscht. Ännu en väldigt fin årgång av Reverditos Barbera från hajpade 2016."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång i butiken - fantastiska årgång 2016 från Reverdito! Den här Barbera dAlban kommer från 4 hektar på flera sluttningar i byarna La Morra och Serralunga. Druvorna skördas senare än andra i regionen för att uppnå en koncentrerad frukt. Passar fint att lagra i 5-8 år men även att dricka redan nu - servera till köttbiten eller grytan. 

Producenten

1999 tog den unge Michele Reverdito över denna vingård och året efter stod den hypermoderna källaren klar. Detta är ett familjeföretag där det mesta görs för hand. Michele har god hjälp av sin syster Sabina samt mor och far, Maria och Silvano. Vinmakaren Michele Reverdito har 40 hektar till sitt förfogande, i och kring Barolo, varav 20 ligger i La Morra, Serralunga d’Alba och Verduno. Nämnvärda vingårdar är Moncucco, Codane och Butti. Man odlar druvsorterna nebbiolo, barbera, dolcetto och den gröna pelaverga. Den årliga produktionen ligger på 70 000 flaskor. Gambero Rosso skriver: "Det är inget som stoppar Reverdito i hans strävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar."

http://www.reverdito.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du