Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fontanafredda Barbaresco 2013

Vad tyckte du?

Fontanafredda Barbaresco 2013

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Barbaresco från fina årgång 2013 och anrika Fontanafredda. Druvorna har odlats på ca 400 meters höjd och skördades i första veckan på oktober. Efter jäsning har vinet legat på stora ekfat, så kallade botti, i 12 månader. Både slovensk och fransk ek har använts. Efter buteljering har vinet sedan vila ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Robust och på samma gång elegant, med mycket bra struktur och typiska toner av kryddor, fat, mineral, nypon och mörka bär med en lång eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Livets Goda
93 p "Fast grepp med bra åldringspotential för den som vill, men likväl lika njutbar nu."

"Skön mörk violsötma med rosor, sälta, lakrits, lätt karamelliserad körsbärsfrukt och tobak. Väldigt typisk Piemonte med lurande rökig mineralitet. Krallig frukt och fint tuggmotstånd, som är typiskt för årgången, men samtidigt charmerande och väldigt god. Fast grepp med bra åldringspotential för den som vill, men likväl lika njutbar nu."

Dina Viner
90++ p "Snygg, områdestypisk frukt."

"Ett torrt, friskt vin med snygg, områdestypisk frukt, bra balans och inslag av körsbär, mandariner, te, blommor, ceder, mineraler och fat. Drick 18-28."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Barbaresco från fina årgång 2013 och anrika Fontanafredda. Druvorna har odlats på ca 400 meters höjd och skördades i första veckan på oktober. Efter jäsning har vinet legat på stora ekfat, så kallade botti, i 12 månader. Både slovensk och fransk ek har använts. Efter buteljering har vinet sedan vilat på flaskan i ytterligare 12 månader innan lansering. Passar till smakrika kötträtter samt till gräddiga pastarätter med svamp.

Producenten

Fontanafredda grundades den 17 juni 1858 i Serralunga d’Alba av den förste Kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Efter att ha förälskat sig upp över öronen i en lokal flicka vid namn Rosa Vercellana gav han Rosa detta estate och adlade henne till Grevinna av Mirafiore. Deras son, Emanuele Guerrieri, beslöt sig att börja odla vin och 1878 sattes de första vinstockarna på Fontanafredda. Efter vinlusens härjande och finanskrisen på 1920-talet var familjen tvungen att sälja Fontanafredda till Monte dei Paschi di Siena 1931. Paschi di Siena, som är världens äldsta bank, drev denna Estate fram till 2008, då en ny finanskris var ett faktum. Då köpte den lokala entreprenören Oscar Farinetti tillsammans med Luca Baffigo Filangieri en majoritet av aktierna från banken, och driver idag denna estate som inkluderar 100 hektar vinodlingar. 1996 anslöt den dynamiska och kompetenta vinmakaren Danilo Drocco och tog över ansvaret för Fontanafreddas viner. De förändringar som gjorts; omplantering av vingårdar, ny vinifieringsanläggning och renovering av källaren har resulterat i att Fontanafredda återigen är bland de främsta av producenter i Barolo. Fontanafredda tilldelades Årets Europeiska Vinhus 2017 av Wine Enthusiast.

http://www.fontanafredda.it/site/en/home_en/