Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Angelo Gaja Alteni di Brassica  2014

Vad tyckte du?

Angelo Gaja Alteni di Brassica 2014

Italien, Piemonte, 750 ml, 13%

Familjen Gaja har skrivit historia flera gånger i Piemonte. När Angelo Gaja beslutade att plantera sauvignon blanc i Barbaresco 1983 var det lite av en revolution, men lovorden lät inte vänta på sig. Än i dag gör man en sauvignon blanc från de ursprungliga planteringarna i Barbaresco och från nyare ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Stor och frisk doft av citrus, stenfrukt, mineral och krusbär. Smaken är torr och krämig med en vibrerande syra och inalg av citron, mineral och färska örter. Lång och läcker avslutning.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "Fantastic."

Vibrant white with lemon zest, stone, mineral and peaches. Medium to full body, ultra-lively acidity and a long finish. Fantastic texture from the lees. All barrel fermented and aged. Fantastic. Pure sauvignon.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjen Gaja har skrivit historia flera gånger i Piemonte. När Angelo Gaja beslutade att plantera sauvignon blanc i Barbaresco 1983 var det lite av en revolution, men lovorden lät inte vänta på sig. Än i dag gör man en sauvignon blanc från de ursprungliga planteringarna i Barbaresco och från nyare vingårdar i Serralunga dAlba i Barolo. Namnet Alteni di Brassica kommer från dels de vita stenar som man ofta hittar i vingårdarna (alteni) och de gula blommor (brassica) som dominerar landskapet på våren. Vinet jäser på temperaturreglerade tankar av rostfritt stål och flyttas sedan över för malolaktisk jäsning och lagring i sex månader på franska barriquer. Resultatet är ett mycket friskt och örtigt vin med massor av personlighet och fin rondör från faten.

Producenten

Angelo Gaja är en av världens största personligheter i vinbranschen. Han brukar i dag 97 ha i Piemonte samt 76 ha i Toscana. Vingårdarna har ideala lägen vilket ger bra förutsättningar att producera stora viner. Angelo kämpar hela tiden för att göra det bästa möjliga av det material vingårdarna ger honom, och han går gärna sina egna vägar för att nå sina mål. Han tog bl a (endast 24 år ung) beslutet att minska skördeuttaget från normala 80 hl/ha till endast 35 hl/ha. Detta var det ingen producent som tidigare vågat. Gajas viner rankas alltid högt av internationella bedömare.