Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Michele Reverdito Langhe Nebbiolo Simane 2019

Tenuta Michele Reverdito Langhe Nebbiolo Simane 2019

Italien, Langhe, 750 ml, 14%

Druvorna till detta vin växer på Simane sluttningen och vingårdsläget som Reverdito har är på en hektar och ligger i Castagni, en av Barolo’s cru lägen. Den västvända vingården ligger på 270 meter över havet med fin exponering mot solen. Stilen är i princip densamma som Barolo, men vinet är mer öppe ···

Styckvis

149:-

/flaska
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Generöst fruktig och florala toner av mörka körsbär, hallon, rosor och viol samt kryddiga nyanser av örter och kanel. Smaken är medelfyllig med nyanser av röda bär, rosor, kryddor, kanel, salmiak och fat och med en fin tanninstruktur.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till detta vin växer på Simane sluttningen och vingårdsläget som Reverdito har är på en hektar och ligger i Castagni, en av Barolo’s cru lägen. Den västvända vingården ligger på 270 meter över havet med fin exponering mot solen. Stilen är i princip densamma som Barolo, men vinet är mer öppet och fruktigt att dricka ung.

Producenten

1999 tog den unge Michele Reverdito över denna vingård och året efter stod den hypermoderna källaren klar. Detta är ett familjeföretag där det mesta görs för hand. Michele har god hjälp av sin syster Sabina samt mor och far, Maria och Silvano. Vinmakaren Michele Reverdito har 40 hektar till sitt förfogande, i och kring Barolo, varav 20 ligger i La Morra, Serralunga d’Alba och Verduno. Nämnvärda vingårdar är Moncucco, Codane och Butti. Man odlar druvsorterna nebbiolo, barbera, dolcetto och den gröna pelaverga. Den årliga produktionen ligger på 70 000 flaskor. Gambero Rosso skriver: "Det är inget som stoppar Reverdito i hans strävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar."

http://www.reverdito.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du