Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2013

Renato Ratti Langhe Nebbiolo 2013

Italien, Langhe Nebbiolo, 750 ml, 13,5%

Underbar nebbiolokaraktär från en av klassikerna i Piemonte! Renato Rattis Langhe Nebbiolo är gjort på nedklassificerade nebbiolodruvor från Barolomarker som Conca och Rocche. Vinet fick ligga ett år på franska fat, varav 30 procent var nya.

Styckvis

189:-

/flaska
Låda (12 st)

189:-

/flaska, totalt 2 268:-
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Stor doft av körsbär, nypon, mullbär, plommon, rosor, choklad och örter. Stram och fräsch smak med toner röd frukt, läder och färska örter. Långt och smakrikt avslut. 

Drickes
2017-2020
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

VinAvisen
5/5 p "Fyllig frukt med fin kryddighet och bra syra"

Det här rödvinet ligger läckert på tungan. Det har en fyllig frukt med fin kryddighet och bra syra. Lufta vinet först. Riktigt bra matvin.

Gastro
5/5 p "Riktigt god nebbiolo"

Langhe Nebbiolo är lättare och friskare än Barolo Marcenasco. Det gör ingenting, det är en riktigt god nebbiolo.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Underbar nebbiolokaraktär från en av klassikerna i Piemonte! Renato Rattis Langhe Nebbiolo är gjort på nedklassificerade nebbiolodruvor från Barolomarker som Conca och Rocche. Vinet fick ligga ett år på franska fat, varav 30 procent var nya.

Producenten

Historien kring legendarska Piemonte-producenten Renato Ratti startar 1965 när unge Renato återvänder från Brasilien där han jobbat med att utveckla Cinzanos lokala vintillverkning. När han kom åter till Piemonte köpte han genast en vingård i den klassiska byn La Morra. Vinet, som döps till Marcenasco, blir firmans och hela regionens första vingårdsbetecknade Barolo. 1969 börjar oenologen Massimo Martinelli hos Renato Ratti och tillsammans utvecklar man firmans stil och kvalitet markant. Man kortar ned fatlagringen med fruktigare viner som resultat. Idéen anammades även av Angelo Gaja och i regionen under 70-talet var detta revolutionerande eftersom normen var att lagra Barolovinerna uppåt 10 år innan buteljering. Från och med den redan klassiska årgången 2004 råder ingen tvekan om att firmans forna glans åter lyser klart över det vackra La Morra.
http://www.renatoratti.com/

Karta