Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Brezza Giacomo e Figli Barolo Sarmassa 2018

Brezza Giacomo e FigliBarolo Sarmassa 2018

Italien, Barolo, 750 ml, 15%

Tillsammans med Cannubi är Sarmassa en av de bästa vingårdarna i Barolo, känd för att producera stora, djärva och expansiva viner. Precis som med Cannubi, varar maceration och jäsning i cirka 30 dagar, Sarmassa cru tenderar att innehålla mer lera i jorden jämfört med Cannubi och har en mer sydvästli···

Styckvis

749 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 494 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doften är djup med rika, mogna toner av stenfrukter och bär. Smaken är kraftfullt men ändå mjukt med massor av smidig tannin, en mild, ihållande syra och djup smakkoncentration av mörka körsbär, blå hallon, rosor och jord. Detta är ett fylligt, välstrukturerat vin som är förvånansvärt lättillgängligt idag, även om det kommer att åldras extremt länge. Ett exceptionellt Barolo och klassiskt uttryck av Sarmassa.

Drickes
2023-2038
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Brezza har odlat druvor och gjort vin sedan 1855, 1910 var den första årgången under egen etikett. De har sitt säte precis i utkanten av den lilla staden Barolo.

Familjen äger 31 ha mark varav 20,5 ha är vingårdar de äldsta rankorna är planterade 1941, resten är hassel och vanlig skog samt marken hotellet, vineriet och restaurangen finns på.
Vingårdsarealen är fördelad på 16,5 ha i Barolo distriktet varav 12,5 i kommunen Barolo, 3 ha i Monforte d’Alba, 1 ha i Novello och 3 ha mellan Alba och Diano d’Alba
95% av produktionen är röda viner enbart på ursprungliga druvsorter Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Freisa, 5% är vita viner gjorda på Chardonnay.
Enzo Brezza är vinmakare och en stor förespråkare för vinodling i samklang med naturen.

De är ekologiskt certifierade och använder sig av biodynamiska preparat. För sin vinproduktion använder de enbart egna druvor. Dessa skördas för hand om man använder sig av en fyrhjuling i vingårdarna för att inte trycka ihop jorden och inte förorsaka onödigt mycket avgaser.

https://www.brezza.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du