Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Sauvignon 2020
Våra kunder tycker

Volpe PasiniSauvignon 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 12,5%

Frisk och fruktig sauvignon blanc från Volpe Pasini i Friuli-Venezia Giula. Druvor hämtas från vinodlingar i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Colli Orientali del Friuli DOC. Vinet genomgår jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll innan det får vila på flaska före lansering. S···

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 179 kr
Låda (6 st)

774 kr

Ord. pris 1 074 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Karaktäristiska fruktiga sauvignon blanc-toner av svarta vinbär och krusbär tilsammans med örtiga inslag. Markerad syra i smaken som tillsammans med de toner som man fann i doften ger vinet en tydlig krispighet och fräschör som kittlar i gommen.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC
Sockerhalt
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir. Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).
https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du